• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

02.12.2021

07:34

Šta da pričam? Izgubio sam sina jedinca! Voz koji ga je usmrtio NIJE IMAO SVETLA, BIO JE MRKLI MRAK!

pexels.com

Vesti

Šta da pričam? Izgubio sam sina jedinca! Voz koji ga je usmrtio NIJE IMAO SVETLA, BIO JE MRKLI MRAK!

Podeli vest

Trogodišnji dečak Aleksandar nastradalo je u utorak uveče kada je teretni voz naleteo na putnički automobil na putnom prelazu na potezu između Osipaonice i Lugavčine, kod Smedereva.

Dejan Aničić iz Vranova, otac malog Aleksandra (3) koji je poginuo na putnom prelazu u Ligavčini kod ASmedereva, kada je voz naleteo na automobil kojim je upravljao njegov deda Zvonka (50), kaže da je prelaz na kome se dogodila nesreća neosvetljen, ali i da voz nije imao svetlosnu signalizaciju.

- Putni prelaz preko pruge u Lugavčini, gde mi je nastradaos in, a otac teško povređem , nema rampu, niti signalizaciju. Ni lokomotiva nije imala svetla. Tamo je bio mrkli mrak. Šta da pričam? Izgubio sam sina jedinca, a moj otac teško da će da preživi - kaže Dejan Aničić iz Vranova, otac malog Aleksandra (3) koji je poginuo na putnom prelazu u Ligavčini kod ASmedereva, kada je voz naleteo na automobil kojim je upravljao njegov deda Zvonka (50), - kaže otac dečaka.

Još uvek se ne zna tačno kako se dogodila tragedija. 

Deda Zvonko (50) se sa unukom Aleksandrom (3) tevečeri vraćao sa proslave rođendana i trebalo je u povratku da svrate kad dečakove majke koja živi u Lugavčini, jer Aleksandrovi roditelji ne žive zajedno.

Foto: društvene mreže

Na putnom prelazu lokalnog puta u Lugavčini i pruge Mala Krsna -Velika Plana, teretna kompozicija sa 39 praznih koja je saobraćala iz Radinca za Brasintu, naletela na automobil.

Ekipe Hitne pomoći prevezle su dečaka i njegovog dedu u smederevsku bolnicu, ali je Aleksandar, na putu do bolnice preminuo. Lekari su pokušali reanimaciju, ali bez uspeha. Deda Zvonko je sa teškim, višestrukim povredama, prebačen tokom noći u UC u Beogradu i život mu je ugrožen. Ima višestruke prelome karlice, lobanje i povrede unutrašnjih organa. 

- Rekli su mi da je nakon nesreće mašinovođa pobegao i da ga je policija tražila. Ako je tako, pitam se zašto? 

- Lokomotiva nije imala svetla, a tamo je ionako neosveteljeno, potpuni je mrak. Ništa se ne vidi, a kažu da je prelaz obeležen. Otac zato nije video voz. To je prelaz opasan po život i tražiću da nadležni utvrde ko je kriv za smrt mog sina - završava potresen Dejan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ChuChu

pre 2 godine

Prica sa gomilom neistina...lokomotiva je sigurno bila osvetljena, samo sto vozači drumskih vozila ne gledaju, odvrnu muziku u kolima, ne slusaju pa bude da masinovodja nije svirao, a to da je mašinovođa pobegao naprosto je smešno, pobegao pa ga kao traže, ne zna se ko je vozio voz....ne razumem sbog čega se pišu ovakvi članci... Ako je čovek u bekstvu objavjte njegovo ime i sliku pa ko zna gde se skriva da ga prijavi... A jedino je u Srbiji uvek voz kriv kad se desi nesreća na pružnom prelazu, nikad vozač drumskog vozila koji je po zakonu uvek u obavezi da propusti šinsko vozilo!!!

Boško Đ

pre 2 godine

Nije mašinovođa ubio tvog sina nego otac tvoj tj deda je kriv za smtr tog nevinog dečaka Mašinovođe su ljudi moji savesno obavljaju svoj častan i ne malo lak posao, vozači drumskog vozila su ti koji moraju da obrate pažnju pri prelasku na putnom prelazu, ra razjasnimo: SV IPUTNI PRELAZI SU OBEZBEĐENI, neki sa branicima i polubranicima i svetlosnom signalizacijom a neki bez branika ali sa vertikalnom signalizacijom tj znakovima STOP i Andrejinim krstom što znači da vozači drumskog vozila moraju stati i uveriti se o sigurnom i bezbednom prelasku preko koloseka tj putnog prelaza

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17