• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.12.2021

10:17

BJELOGRLIĆU ĆE SE SUDITI U BEOGRADU! Odluku je doneo Vrhovni kasacioni sud

Tanjug

Vesti

BJELOGRLIĆU ĆE SE SUDITI U BEOGRADU! Odluku je doneo Vrhovni kasacioni sud

Podeli vest

Vrhovni kasacioni sud odlučio da se Draganu Bjelogrliću sudi u Beogradu

VKS je zaključio da je osnovan predlog sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu, koji je predložio da se iz razloga procesne celishodnosti predmet protiv Bjelogrlića, optuženog za nasilničko ponašnanje nad kolegom Draganom Antonijevićem, delegira Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

I okrivljeni i oštećeni, kao i svedoci u ovom postupku i branilac, svi su iz Beograda, pa je celishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom.

- Po oceni ovoga suda, okolnosti iznete u predlogu sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu koje proizlaze i iz spisa predmeta, predstavljaju razloge procesne celishodnosti u smislu člana 33. Z?P, koje opravdavaju prenošenje mesne nadležnosti na drugi stvarno nadležan sud i to na Prvi osnovni sud u Beogradu - navodi se u odluci VKS u koji je Tanjug imao uvid.

Sud dodaje da očigledno da će se ovaj krivični postupak lakše sprovesti pred beogradskim sudom, koji je mesno nadležan za teritoriju opštine gde okrivljeni i oštećeni imaju prebivalište, odnosno za teritoriju gradskih opština grada Beograda, gde se nalazi prebivalište većine svedoka, čije je saslušanje predloženo u optužnom predlogu, kao i branilaca okrivljenog.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića, jer je krajem avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog 56. Filmski susreti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Laki

pre 2 godine

To znaci sudice mu zute sudije, koje rade po Djilasovim sugestijama (ovkga oslobodi a ovog kazni).

Rade

pre 2 godine

Sudske, mućke. Ima ih koliko hoćeš, i u Nišu i u Beogradu ! ! ! ! Ko ima koga, ima i Boga ! ! ! !

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17