• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.01.2022

17:27

UBICA SA TVITERA TRAŽI POMILOVANJE?! Apelacioni sud razmatrao žalbe na presudu Neđeljku Ðuroviću, PRIZNAO UBISTVO ONDA SVE POREKAO!

Vesti

UBICA SA TVITERA TRAŽI POMILOVANJE?! Apelacioni sud razmatrao žalbe na presudu Neđeljku Ðuroviću, PRIZNAO UBISTVO ONDA SVE POREKAO!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu razmatrao je danas žalbe na prvostepenu presudu kojom je lane u septembru Neđeljko Ðurović (31) osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) u januaru 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu

Sednici je prisustvovao optuženi Ðurović koji je doveden iz pritvora,i njegovi branioci, dok se tužilac nije odazvao na poziv suda.

Prvi put otac ubijenog Mileusnića nije prisustvovao sednici suda jer je, kako je rekao medijima, bio na groblju povodom trogodišnjice smrti sina.

Sudija je procitao prvostepenu presudu, dokaze, svedočenja očevidaca, iskaze veštaka i Ðurovićevu odbranu.

Apelacioni sud može prvostepenu presudu da potvrdi, preinači ili da je ukine i naloži ponavljanje suđenja, a može i sam da otvori glavni pretres i izvede ključne dokaze za presuđenje.

Viši sud u Beogradu je presudio 14. septembra 2021. godine da je Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza.

Presudom je utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i bez ikakvog povoda izbo ga oko 05.50 sati.
Bezobzirno ubistvo iz obesti

 

"Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način", rekla je sudija Nataša Albijanić prolikom izricanja presude.

Sudija je podsetila da je Ðurović sam policajce odveo na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prihvatio njegovu odbanu u kojoj je negirao da je on izvršio ubistvo, već je prihvatio svedočenje policajaca.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinsko pravni zahtev, a Ðuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, od pravosnažnosti presude.

Tužilaštvo zahtevalo 40 godina zatvora
 

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara 2019.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17