• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

02.02.2022

18:36

PORODICE NASTRADALIH DEVOJAKA NE MOGU DA SE POMIRE SA GUBITKOM "Pre 25 godina su mi poginula braća, sada nas je snašla ova tragedija"

printscreen

Vesti

PORODICE NASTRADALIH DEVOJAKA NE MOGU DA SE POMIRE SA GUBITKOM "Pre 25 godina su mi poginula braća, sada nas je snašla ova tragedija"

Podeli vest

Najbolje drugarice Anđela M. (21) i Katarina P. (22) nastradale su kada je automobil u kojem su bile sleteo u Južnu Moravu.

Tragedija se dogodila 29. januara, a sa njima u automobilu bile su još dve drugarice, od koji je jedna i dalje na lečenju, a druga je privedena.

Kobne noći, devojke su bile u Vladičinom Hanu. Prema istrazi, za volanom je bila A.S. kada je u povratku, negde kod Motela "Džep" proklizao "golf 5" nakon čega su sletele u korito reke Južna Morava. 

Anđela je odmah nađena u reci, dok su Katarinu pronašli posle četiri dana kada su stigli specijalci iz Beograda. Prethodno su njih dve bile kod Anđeline sestre Miljane, koja kaže da nije znala za dogovor da će otići u Vladičin Han.

- Bili smo kao jedna porodica. Družili smo se i sa Katarininim sestrama. Njena rođena sestra je moja najbolja drugarica. Bile su kod mene u Grdelici, lepo smo pričale i htele su tu u Predejanu da izađu, nigde dalje. Ali su kasnije verovatno odlučile da idu u Vladičin Han. One su bile druželjubive, stalno nasmejane. Svi ih vole. Anđela je završila Ekonomsku školu tako da je planirala da nađe posao u struci, ali je razmišljala i o nekim studijama. Pred njima je tek bio život.

Foto: Printscreen TV Pink

4 dana je trajala potraga za telom druge devojke

Ja sam verena u Grdelici i kada su mi roditelji javili za tragediju bila sam u potpunom šoku, i sada sve to teško preživljavam - kaže Anđelina sestra Miljana.

Anđela i Katarina sa A.S. i K.M. nisu bile najbolje drugarice, nisu bile bliske, ali su se družile s vremena na vreme. U kući pokojne Katarine jecaji i tuga. Komšije i prijatelji dolaze da izjave saučešće. Sahrana je zakazana za četvrtak. Uplakana Katarinina majka Ljubinka kaže da njenu ćerku znaju svi po dobru i dodaje i da je bila izuzetno vredna i marljiva. Inače , Katarina je radila u fabrici automobilskih komponenata "Aptiva" u Leskovcu.

- Ona je završila srednju školu za farmaceuta i radila je u fabrici, ali htela i dalje da se školuje. To je bilo dete za primer. Braća su mi poginula pre 25 godina, a sad se dogodila tragedija. Katarina je bila žensko, ali je imala karakter muškarca. Za sve je bila sposobna.

Položila je vozački, ali dozvolu nije podigla. U "Aptivu" gde je radila na liniji kažu da je bila izuzetno sposobna. Htela je da upiše fakultet, da ide dalje, da napraduje, ali strašna nesreća nam se dogodila - kaže majka Ljubinka.

Obe porodice koje su doživele tragediju su pod sedativima zbog neizmernog bola i gubitka koji su doživele.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17