• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

13.04.2022

12:16

ZA MANJE OD DVE NEDELJE DVA KRVAVA ZLOČINA! Stručnjak za bezbednost upozorava: Deca ulaze u začarani krug IZ KOGA NEMA POVRATKA!

Vesti

ZA MANJE OD DVE NEDELJE DVA KRVAVA ZLOČINA! Stručnjak za bezbednost upozorava: Deca ulaze u začarani krug IZ KOGA NEMA POVRATKA!

Podeli vest

Za manje od dve nedelje dogodila su se dva jeziva zločina porodičnog nasilja u kojima su najmlađi članovi masakrirali ukućane. U oba slučaja sumnja se da su počinioci bili korisnici narkotika. Stručnjak za Informer upozorava da bi porodica morala da reaguje na vreme

Za dve nedelje dogodila su se dva jeziva zločina koja su potresla Srbiju ali i region. Njihov crni bilans je pet ubijenih osoba. Da tragedija bude još veća, u oba slučaja porodičnog nasilja počinici su bili najmlađi članovi porodica.

Naime, 21. marta Miloš I. (32) iz sela Kusadak kod Smederevske Palanke, lovačkom puškom ubio je svoje roditelje Gordanu (62) i Andreja I. (72) u njihovoj porodičnoj kući. Nakon toga, skoro go, tražio je uplakan od strica da mu pomogne da oživi roditelje.

Foto: Privatna arhiva

Atenica

Nije prošlo ni dve nedelje, a još jedan nezapamćen zločin dogodio se u Čačku u naselju Atenica gde je 8. aprila Ilija Glišović (21) ubio oca Milana (57), majku Slađanu (49) i nepokretnog dedu Sretena (87).

Brutalno trostruko ubistvo počinio je nožem, a potom pobegao. Ilija je uhapšen nekoliko sati kasnije nedaleko od porodične kuće. Nakon hapšenja, navodno, rekao je da je gladan?! 

Foto: J.R.

Kusadak

U oba slučaja sagovornici Informera koji poznaju obe porodice kažu da su osumnjičeni za ubistva bili dobra deca ali i da su postali korisnici narkotika. 

Tim povodom Ratomir Antonović iz Centra za bezbednost, istragu i odbranu kaže za Informer da uzroci ovakvih užasnih tragedija mogu da budu narkomanska kriza ali i uticaj droge na počinioce koja može da dovede do suženja svesti. 

- I u jednom i drugom slučaju sud to suženje svesti ne uzma kao olakšavujuću okolnost. Da li se to desilo u jednom i u drugom slučaju lako je dokazivo analizom krvi - kaže Antonović. 

Foto: printscreen/Kurir tv

Ratomir Antonović

On dodaje da je u 99 posto sličnih slučaja narkomanska kriza uzrok ovakvih zločina.

- I uglavnom strada porodica, a sa druge strane ona je ta i koja mora da reaguje na vreme kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali. Porodica mora da prati ponašanje, ali i proces lečenja ukoliko je zavisnik na lečenju. Nažalost nekad lečenje ne daje na kraju željene rezultate. Tada treba preduzeti mere koje mogu da budu efikasnije - objašnjava Antonović. 

Prema njegovim rečima svojevrsni alarm za društvo morao bi da bude to što su korsnici narkotika sve mlađi. 
 

- Zabrinjavajuće je to što deca već u Osnovnoj školi krenu sa korišćenjem narkotika. Smatram da roditelji moraju da reaguju već sa prvim znacima kod dece, da prate ponašanje, jer kasnije bude kasno da se bilo šta preduzme. Nažalost neretko se dešava i kod mladih sportista da krenu sa uzimanjem narkotika, kao doping, da budu jači, efikasniji, malo po malo tako ulaze u začarani krug iz kog nema izlaska - zaključuje naš sagovornik.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17