• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Kurir.rs

24.04.2022

10:38

ZLOČINI NA VASKRS KOJE SRBIJA PAMTI! Ubistva, saobraćajne nesreće koje su ranije obeležile JEDAN OD NAJRADOSNIJIH PRAZNIKA!

glas-zajecara.com

Vesti

ZLOČINI NA VASKRS KOJE SRBIJA PAMTI! Ubistva, saobraćajne nesreće koje su ranije obeležile JEDAN OD NAJRADOSNIJIH PRAZNIKA!

Podeli vest

Veliki verski praznik Vaskrs donosi nam pretežno mir, slogu i blagostanje, ali u bliskoj prošlosti, nažalost, dogodilo se mnogo zločina koji su se desili baš na ovaj praznik. Na Vaskrs su se događale i kobne saobraćajne nesreće u kojima su nestajale i cele porodice

Tako je ovaj veliki praznik pre dve godine obeležio niz tragedija. Trojica muškarca brutalno su ubijena 2020, u tri različita grada u Srbiji.

Prvo je ubijen bivši robijaš Dragan Radonjić (40) iz Lazarevca, potom Petar Matić (57) iz okoline Malog Zvornika, a zatim Sava Petrov (28) iz Čente. Dvojica su iskasapljena nožem, dok je treći prebijen nasmrt tupim predmetom.

- Radonjić i Marić iskasapljeni su nožem, dok je Petrov prebijen nasmrt tupim predmetom, a ubica je pokušao da sakrije zločin tako što je mrtvog mladića bacio u bunar. Osumnjičeni za ova tri zločina, ubrzo su lišena slobode, a čovek za koga se sumnja da je ubio Radonjića uhapšen je mesec dana nakon krivičnog dela - podseća naš sagovornik.

Foto: Aleksandar Canić / Timočka

Policija ilustracija

 

Beživotno Radonjićevo telo u lokvi krvi pronašao je njegov kum koji je došao da ga poseti u Ulici vladike Nikolaja Velimirovića u Lazerevcu.

- Radonjić se nekoliko dana nije javljao na telefon, a pošto živi sam, kum je odlučio da ga obiđe. Tada je u prizemlju kuće zatekao jeziv prizor. Bivši robijaš imao je veliki broj ubodnih rana po celom telu. Obdukijom je utvrđeno da je ubijen nekoliko dana ranije - objasnio je tada sagovornik i dodao da je žrtva od ranije bila poznata policiji, te da je bio je višestruki povratnik.

Kako je objasnio nekoliko dana pre ubistva on je na oglasu naveo da prodaje kuću od 250 kvadrata za koju je tražio 25.000 evra.

Istog dana u Malom Zvorniku uhapšen je Goran M. (25) zbog sumnje da je ubio svog teču Petra Matića (57) u porodičnoj kući. Mladić je došao u selo da proslavi Vaskrs sa porodicom, ali se navodno, posvađao sa tečom, uzeo nož i izbo ga nasmrt, navodno njih dvojica imali su i ranije nesuglasice.

Foto: Informer DN

Bunar Ilsutracija

Treći zločin, dogodio se uveče, kada je osumnjičeni Joca M. (41) ubio svog druga Savu P. (28) u Čenti kod Zrenjanina.

Kako smo tada izveštavali kobnog dana prijatelji su se posvađali, a zatim i potukli. Sava je premino od batina, a njegovo telonađeno je u bunaru u jednom dvorištu na putu između Zrenjanina i Beograda. Joca M. prošle godine ousđen je na 13 godina zatvora, a izrečena mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma..

Samo nekoliko dana pre Vaskrsa pre tri godine na auto-putu Beograd-Zagreb poginulo je četvoro Srba, dok je peti putnik pukom srećom preživeo auto smrti. Žikica Janković (47), njegova supruga Aleksandra (43), kao i Vladica Rašić (42) i njegov maloletni sin Nikola (14) iz Kruševca, poginuli su kada je "škoda oktavija" u kojoj su se nalazili sletela s auto- puta i zakucala se u zaštitnu ogradu u blizini Vinkovaca u Hrvatskoj.

Foto: M.V.

Traktor Ilustracija

Međutim najmonstruozniji zločin dogodio se pre sedam godina kada je Vladan P. iz Barajeva, nakon vaskršnjeg ručka silovao svoju taštu! Za ovaj sramni čin on je 2018. godine osuđen na šest i po godina zatvora.

Nesrećna žena je tada došla kod ćerke i zeta na praznični ručak, a nakon toga htela je da poseti sestru. Zet se ponudi da je traktorom preveze do susednog sela. Iznenada je skrenuo sa glavnog na zemljani put i u jednom šumarku zaustavio traktor i rekao tašti da mora da izvrši malu nuždu. Međutim, on je tada samo obišao traktor i s druge strane zaskočio nesrećnicu. Izvukao je iz kabine i počeo da je bije, a zatim ju je i silovao.

Nesrećna žena imala je teške telesne povrede: polomljena rebra, imala je stravične povrede zadobijene tokom silovanja. Naime, monstrum joj je gurao zvono za šurenje svinja u genitalije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija