• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.04.2022

15:45

NIKOLA IZ UBA ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK sveštenik u suzama održao potresan govor SVI SU PLAKALI SA NJIM

PrintScreen/Društvene mreže

Vesti

NIKOLA IZ UBA ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK sveštenik u suzama održao potresan govor SVI SU PLAKALI SA NJIM

Podeli vest

Nikola Lukić (26) iz Uba, koji je nastradao na Veliki petak kada ga je Lazar M. (46) iz tog mesta u kafiću udario dozerom za šećer u glavu, sahranjen je na Uskra na groblju u Ubu

Od nesrećnog mladića oprostili su se njegovi najmiliji, rođaci, komšije i mnogobrojni prijatelji.  Niko od njih, nije mogao da poveruje da se ovako nešto uopšte može desiti, a još manje da je Nikola baš taj s kim se zauvek opraštaju. 

Podsetimo Nikola je preminuo u petak nakon tuče koja je izbila u kafiću. Nesrećni mladić pokušao je da razdvoji dvojicu muškaraca koji su se potukli jedan od njih je bio vlasnik kafića drugi napadač Lazar M. koji je Nikolu udario dozerom za šećer u glavu. Nakon toga je Nikola otišao u Dom zdravlja pušten je kući. Međutim, dva i po sata kasnije mladiću se slošilo i otac ga je povezao za Valjevo, ali je, nažalost, preminuo od posledica udarca.

Foto: Tanjug

Krst, sahrana /ilustracija

Jedan od poznanika unesrećene porodice objasnio je da je Nikola preminuo ocu na rukama na putu do bolnice. 

- Oni su vredni, pošteni ljudi, svima hoće da pomognu. Ljudi za poželeti da ih imate uz sebe, i kao komšije i rođake. Nikola je bio mladić za porimer. Nastradao je ni kriv ni dužan. To celu ovu tragediju čini još težom - rekao je sagovornik Informera. 

Prema rečima onih koji su prsisutvovali sahrani, iako je bio Vaskrs dan slavlja, tuga za izgubljenim mladićem bila je jača. 

Potresan govor nakon opela održao je jedan od petorice sveštenika.

- Ni najmanje nisi doprineo tome da nastardaš. Ja sam te krstio... pre pet meseci smo lomili kolač, a sad te sahranjujem!- rekao je između ostalog sveštenik, koji kako kažu nije mogao da zaustavi suze.

Njegove reči nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Plakalo je i staro i mlado, kaže naš sagovornik i dodaje: "kako i ne bi Nikola je bio anđeo na zemlji"! 

Osumnjičeni Lazar M. je ubrzo nakon tragedije uhapšen i već je bio na na saslušanju u tužilaštvu, ali je kako nezvanično saznajemo navodno negirao krivicu. Nakon saslušanja  određen mu je pritvor do 30 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija