• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Lavangauardia

13.06.2022

10:51

SRBI UZGAJALI MARIHUANU U ŠPANIJI! Pala kriminalna grupa, drogu dovozili u Srbiju! ZAPLENJENA VREDNOST PREKO POLA MILIONA EVRA (VIDEO)

Printscreen You Tube

Vesti

SRBI UZGAJALI MARIHUANU U ŠPANIJI! Pala kriminalna grupa, drogu dovozili u Srbiju! ZAPLENJENA VREDNOST PREKO POLA MILIONA EVRA (VIDEO)

Podeli vest

Policija u Šapaniji razbila kriminalnu bandu koja je tamo proizvodila marihuanu, a potom je kombijem transportovala u Srbiju. Tom prilikom uhapšeno je sedam Srbina starosti od 29 do 53 godine, a vrednost svega zaplenjenog je preko 600.000 evra

Prema izveštavanju lokalnih medija akciju "Dekrol" je pokrenula policija u martu prošle godine, a završila je u maju 2022.godine kada je u jednom od magacina koje su Srbi koristili izbio požar.

Foto: Printscreen You Tube

Jedan od uhapšenih Srba na podu

Policisjka akcija počela je kada je grupa Srba zapala za oko policiji u španskim gradovima Krevilent i Elče.

- Inspektorima su zapali za oko muškarci koji su iz Srbije i koji su lagodno živeli. Proverom je ustanovljeno da nijedan od njih nema stalno zaposlenje, a ima gomilu novca. Policijski inspektori su počeli da ih prate, a u međuvremenu su tražili i pomoć srpske policije. Proverom je utvrđeno da se grupa povezuje sa kriminalnim poslovima vezanim za narkotike - navode španski mediji "Lavangauardia"

Foto: Printscreen You Tube

 

Kako su naveli akcija praćenja trajala je duže od godinu dana, ali je prekinuta 24.maja kada je izbio požar u jednom od njihovih skladišta. Tada je izvršeno 8 pretresa, stanova i u pet skladišta koja su bila u Alikanteu, Elčeu i Krevilentu. 

Foto: Printscreen You Tube

Nekoliko policajca obilo vrata 

- Pretresom je pronađeno i zaplenjeno 3.348 biljaka u različitim fazama cevtanja, 30 kilograma vakumiranih pupuljaka marihuane, tri agregata u vrednosti od preko 40.000 evra, po komadu, elemente za postavlajnje useva, gomilu lažnih psoša, 1055 evra u gortovini, tri vozila i cisternu sa oko 6.000 litara. Ukupna vrednost svega pronađenog je, preko 600.000 evra - rekli su izvori španskih medija.

Kako su naveli u saopštenju španske vlasti sedmoro uhapšenih su srpske nacionalnosti, a među uhapšenima su i državljani Poljske. Jednog od vođa grupe kako su objasnili dok je trajala akcija hapsili su dva puta.

- Prvi put nakon hapšenja platio je kauciju i izašao iz pritvora. Inače, sumnja se da je kriminalna grupa Srba veštački uzgajala marihanu u skladištima ali i da je prevozila kombi prevozom u Srbiju, a potom i u ostale evrposke zemlje - objašnjeno je za lokalne medije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija