• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2022

14:05

OTKRIVENI KRADLJIVCI ŠUME! Policija podnela krivične prijave zbog nelegalne seče drva!

MUP Srbije

Vesti

OTKRIVENI KRADLJIVCI ŠUME! Policija podnela krivične prijave zbog nelegalne seče drva!

Podeli vest

Pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine MUP-a, podneće krivične prijave protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo šumska krađa, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Reč je o dve odvojene akcije, a u saradnji sa policijskom upravom Sombor i PU Vranje.

Kako je navedeno u saopštenju, sumnja se da su dve osobe starosti 63 i 65 godina iz okoline Apatina, od aprila do juna ove godine, na katastarskim parcelama u Sonti u vlasništvu JP „Vojvodina šume" posekli veći broj stabala evroameričke topole, vrednosti 568.428 dinara i na taj način oštetili budžet Srbije za taj iznos.

Foto: MUP Srbije

 



Protiv dvojice osumnjičenih biće podneta krivična prijava u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

U drugoj akciji, kako je saopšteno, policija je u Surdulici zaustavila kamion kojim je upravljao šezdesetogodišnjak i u tovarnom delu pronašla bukovo ogrevno drvo, bez žiga i prateće dokumentacije.

Foto: MUP Srbije

 



Sumnja se da je on posekao drva u privatnim i državnim šumama i na taj način protivpravno prisvojio oko 122 hiljade dinara.

Foto: MUP Srbije

 



Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17