• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

17.11.2022

17:36

UKINUT PRITVOR DVOJICI PUCAČA IZ RESAVSKE! Meta bio advokat, ranili njegovog telohranitelja!

Vesti

UKINUT PRITVOR DVOJICI PUCAČA IZ RESAVSKE! Meta bio advokat, ranili njegovog telohranitelja!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu ukinuo je juče pritvor Nikoli Ivoviću i Nikoli Tutošu, optuženima da su učestvovali u pucnjavi na advokata Marka Vujoševića u kojoj je ranjen njegov telohranitelj Stefan Šapurić, 21. januara prošle godine u Resavskoj ulici. Umesto zatvorskog, njima je određen kućni pritvor uz elektronski nadzor

Prethodno je u nastavku suđenju saslušan oštećeni Šapurić koji nije imao ništa novo da doda, već je rekao da ostaje pri svom ranijem iskazu iz istrage. Naveo je da ne ističe imovinsko-pravni zahtev i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju okrivljenih.

Pored Šapurića juče su svedočili još i Ivovićev otac, bivša supruga, devojka i njena sestra koji su govorili o tome šta je on radio na dan kada je ranjen. Otac je rekao da je Nikola bio kod njih u porodičnoj kući u Surduku na ručku, dok su njegova devojka i njena sestra potvrdile da je on dan pre došao oko ponoći u njihovu kuću u Umki i tamo proveo noć.

Devojka je detaljno opisala šta su te noći radili, pa je više puta spomenula da mu je spremila za večeru šnicle jer je, kako je rekla, "htela da se pokaže kao dobra domaćica", što je potvrdila i njena sestra. Ivovićeva bivša žena je, između ostalog, rekla da je on brižan otac, te da ga je ona upoznala sa Tutušom koji je bio njen komšija i drugar od detinjstva.

Foto: Informer

Obojica optuženih su negirali krivicu na početku postupka. Prema optužnici, Ivović je u ulazu zgrade u Resavskoj ulici ispalio više hitaca iz pištolja ka Vujoševiću i Šapuriću. Tom prilikom Šapurić je ranjen, a Ivović je pobegao automobilom u kojem ga je čekao Tutuš. Prilikom hapšenja i pretresa stana, kod Ivovića je pronađen sporni pištolj.

Sledeće suđenje zakazano je za 17.januar kada su pozvani sudski veštaci.

Optuženi Ivović se tereti za krivična dela teška telesna povreda, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i izazivanje opšte opasnosti.

Tutušu se na teret stavljaju krivična dela teška telesna povreda, izazivanje opšte opasnosti i posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Ivović je tokom izlaganja odbrane negirao da je pokušao da ubije advokata, navodeći da je sa njim u odličnim odnosima, kao i da ne poznaje njegovog telohranitelja Šapurića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17