• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

21.03.2023

22:06

ŽENE SU BRUTALNIJE OD MUŠKARACA, UBIJAJU BEZ MILOSTI! Sve češće su deo kriminalnih grupa, u seriji zločina OVO SU NEKI OD NAJSUROVIJIH

printscreen

Vesti

ŽENE SU BRUTALNIJE OD MUŠKARACA, UBIJAJU BEZ MILOSTI! Sve češće su deo kriminalnih grupa, u seriji zločina OVO SU NEKI OD NAJSUROVIJIH

Podeli vest

Žene se sve češće pojavljuju kao akteri kriminalnih radnji. Ubistva i trgovina narkoticima najčešća su krivična dela u kojima učestvuju.

Samo u poslednjih desetak dana javnost su šokirala dva slučaja u kojima su učestvovale devojke. Tako je Jelena M. (19) uhapšena jer je u svom automobilu prevozila devet kilograma maruhane, dok je njena vršnjakinja Azra Š. osumnjičena da je učestvovala u pripremi ubistva Ranka Radoševića Eskobara na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Foto: printscreen

Jelena M. (19)

Ratomir Antonović, kriminolog, otkrio nam je zbog čega su žene u poslednje vreme sve češći akteri kriminanih radnji.

- Način života, okolnosti u kojima danas mladi žive promovišu neke druge vrednosti.  Ne postoje moralni nadzori koji su postojali pre desetak, dvadesetak godina kada takva "profesija" nije bila svojstvena ženskim osobama. Emancipacija i ravnopravnopst omogućava ženama da na podjedanko dobar način budu izvršioci krivičnih dela.

Pomenuo je jedno od najsurovijih zločina koje je izvršila žena, podsetivšina na Oliveru Krsmanić, koja je ubila taksistu Nezira Šišića na Ibarskoj magistrali 12. aprila 2005. godine. Ona je jedina žena koja je osuđena na 40 godina zatvora što je tada bila maksimalna kazna.

Kriminolog Ratomir Antonović je objasnio kakav je zapravo poriv žene koji je natera da ubije.

Foto: MUP Srbije

Olivera Krsmanić

- Praksa je dokazala da su žene podjednako dobri izvršioci krivičnih dela kao i muškarci, čak mogu da budu i mnogo surovije u izvršenju najtežih krivičnih dela. Uglavnom žene ubijaju iz afekta, ubijaju iz neke teške duševne razdraženosti. Najčešće su žrtve žena njihovi zlostavljači. Ako govorimo o onima koje trpe porodično nasilje i onda taj njihov "modus operandi" može da bude mnogo suroviji nego kod bilo kog muškarca - navodi kriminolog.

Kako navodi Antonović žene su najčešće zloupotrebljene kada je u pitanju trgovina narkoticima. 

- Ako govorimo o trgovini narkoticima onda su žene često zloupotrebljene, prisiljene od strane svojih partnera, ili od muškaraca u njihovom neposrednom okruženju i onda se koriste da budu praktično prenosioci narkotika u toj vrsti krivičnog dela. Žena je manje upadljiva za organe gonjenja, manje će se, na primer, vršiti pretres ženske osobe nego muške, morate da ispunjavate određene uslove, ne može muškarac pretresati ženu, i onda su to sve otežavajuće okolnosti, koje idu na ruku ovima koji žene iskorišćavaju za takva krivična dela - smatra Ratomir Antonović, podsećajući na neke od najpoznatijih žena u svetu kriminala: Srpska „Pink panterka“Slobodanka Tošić, Rada Kecman...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) UHAPŠEN SRBIN U ŠPANIJI! Zaplenjena veća količina droge i novca
Hronika

(VIDEO) UHAPŠEN SRBIN U ŠPANIJI! Zaplenjena veća količina droge i novca

Jedan Srbin (42) uhapšen je sa šest državljana Španije , među kojima je jedna žena, u policijskoj akciji "Go green" u Španiji, kada je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane! policija zaplenila 583 biljke marihuane, 4.132 reznice za prodaju, 1.548 grama pupoljaka marihuane, 293 grama hašiša i više od 83.000 evra!

21.03.2023

14:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija