• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2023

12:49

OGLASILA SE DIREKTORKA ŠKOLE U KOJOJ JE DEVOJČICA DONELA NOŽ: Imala spisak đaka sa naslovom "meta"

Printscreen, Pngwing

Vesti

OGLASILA SE DIREKTORKA ŠKOLE U KOJOJ JE DEVOJČICA DONELA NOŽ: Imala spisak đaka sa naslovom "meta"

Podeli vest

U Osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili" u Beogradu učenica starijih razreda je u rancu nosila nož i notes u kom je bio spisak sa imenima đaka iz odeljenja koje je, kako tvrde neki roditelji, navodno planirala da ubije.

- Otac jedne devojčice poslao je razrednoj tog odeljenja fotografiju lista sveske na kome su se nalazila imena nekoliko učenika sa naslovom "meta". Prema njegovim rečima, to je slikano u svesci jedne učenice iz tog odeljenja. Razredna me je obavestila, a onda sam ja postupila po procedurama koje je naložilo Ministarstvo prosvete školama kada se dese ovakve situacije - izjavila je za "Blic" Olivera Korošec, direktorka beogradske osnovne škole "Milena Pavlović Barili".

Prema njemim rečima, ceo slučaj prijavljen je nadležnima i u toku je rad na rasvetljavanju svih detalja.

Spisak u policiji

- Slučaj je prijavljen policiji i predat je spisak. Policija radi na daljem razjašnjavanju slučaja, da li je spisak napisan nakon ovih tragičnih događaja, da li je postojao odranije, pa je dopisan samo naslov, da li ga je ta devojčica napisala, kako se došlo u posed te fotografije i da li je uopšte fotografisano u svesci nekog od učenika naše škole. Policija je preduzela mere i radnje i vrši proveru sa školskim psihologom - kaže Korošec.

Kako dodaje, u školi su obavljeni razgovori koji su neophodni u ovakvim situacijama sa učenicima i nekim roditeljima.

- Predstavnika Saveta roditelja odeljenja u kome se pojavio spisak upoznala sam odmah po postupanju sa svim pojedinostima postupanja, odnosno kome, kada i šta je prijavljeno, i sledeći korak je zakazivanje roditeljskog sastanka čim škola dobije bilo kakvu povratnu informaciju iz policije - rekla je direktorka škole.

Na pitanje da li je istina da je devojčica koja je navodno sačinila spisak bila problematična i ranije, direktorka Korošec je odgovorila da još nije utvrđeno ko je napravio spisak i iz kojih razloga, tako da "nikoga ne bi izdvajala dok policija ne obavi svoj deo posla".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
elezovic

pre 10 meseci

Spisak je toboze nasao drug koji je preturao po rancu ucenice .. ko pom osnovu on trkeljise nekome stvari? Nije li on taj nasilnik za kojim tragate a devojcica zrtva namestaljke?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17