• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

19.06.2024

09:44

Počinje suđenje za mafijašku likvidaciju u Rušnju: Namamili Eskobara kupovinom automobila pa ga izrešetali (FOTO)

printscreen

Vesti

Počinje suđenje za mafijašku likvidaciju u Rušnju: Namamili Eskobara kupovinom automobila pa ga izrešetali (FOTO)

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas u 10 sati počinje suđenje za likvidaciju Ranka Radoševića Eskobara koji je 9. marta prošle godine likvidiran u restoranu benzinske pumpe u Rušnju.

Za ovaj zločin kao direktni izvršioci su optuženi Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i Luka Vučetić (26) iz Kraljeva, dok su kao saučesnici označeni Marko Pjanović (28), vođa navijača Partizana iz Brčkog, i njegova devojka Azra Šabanović (22) koji su uhapšeni u Bosni.

 

Suđenje za ubistvo Eskobara biće javno, a optuženi će danas imati mogućnost da iznesu detaljnu odbranu!

Radošević je, podsetimo likvidiran 9. marta prošle godine kada su ga pripadnici kriminalne grupe namamili u kafić koji se nalazi na pumpi, s tim da je Radošević imao navodno dogovor sa mušterijom koja je trebala od njega da kupi luksuzni automobil, ali umesto zainteresovanog kupca u lokal su došli Stefan Zlatanović i Luka Vučetić, koji su ga izrešetali i potom pobegli sa lica mesta.

- Kobnog dana egzekutori su na mesto zločina došli kolima. Ubrzanim hodom maskirani i sa pištoljem u ruci upali su u lokal, prišli stolu gde je sedeo Radošević i ispalili kišu metaka u njega. Žrtva je pokušala da pobegne, ali nije uspeo, a Stefan Zlatanović prišao mu je i overio ga hicem u glavu. Ubice su, kako se vidi na nadzornim kamerama, trčeći pobegli ka "golfu 4" karavan i odvezli se. Za to vreme Ranko Eskobar je iskrvario, a gosti koji su u tom trenutku bili u lokalu sus e razbežali - ranije je rekao naš izvor.

Zlatanović i Vučetić su nakon izvršene likvidacije zapalili automobil na Petlovom brdu, a zatim su se skrivali u štek-stanu, da bi ih tu posle nekoliko dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i uhapsili.

Foto: informer.rs

Ubice uhapšene u štek stanu

 

Istragom je utvrđeno da je postojao detaljan plan likvidacije Eskobara, a Pjanović i njegova devojka imali su ključne uloge u teškom ubistvu, te su egzekutorima obezbedili i automobil koji su koristili u likvidaciji.

- Marko Pjanović je u jednoj rent-a-kar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil "Fiat tip 500", da bi potom 27. februara 2023. kontaktirao Radoševića radi kupovine njegovog automobila "golf 8". Sledećeg dana oni su se preko SMS poruka dogovorali da se nađu na pumpi u Rušnju, gde je vođa navijača došao iznajmljenim kolima kako bi video taj "golf 8" - navodi sagovornik i dodaje da je Pjanović kontaktirao Radoševića devet dana kasnije gde mu je ugovorio sastanak na pumpi, iako se on već tada nalazio u BiH.

Foto: prinstscreen/atvbl.rs

Marko Pjanović uhapšen u BIH

 

Kako se sumnja, Azra Šabanović je 4. marta sa svojim dečkom Pjanovićem ukrala "golf 4" sa jednog parkinga u Kraljevu i dovezla ga u Beograd, dok se Pjanović dovezao iznajmljenim "fiat 500". Inače, ukradeni "golf " ubice su koristile u zločinu. Par se potom vratio u BiH, da bi nekoliko dana posle zločina i njima bile stavljene lisice na ruke, i to dok su planirali bekstvo.

Naime, Azra je uhapšena u studentskom domu gde je pokušala da dojavi dečku da će i on biti uhapšen.

- Marko Pjanović je detaljno inspektorima ispričao ko je naručilac ubistva Ranka Radoševića, kao i celu logistiku i planiranje zločina i bekstva egzekutora. Njegova molba bila je da ga ne izruče Srbije, ali su i Azra Šabanović i on izručeni Srbiji - navodi izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17