• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

13.10.2024

20:23

Zvicerov kum neće u Srbiju! Teg uhapšen u Hrvatskoj, a sada poručuje ovo

shutter stok drustvene mreze

Vesti

Zvicerov kum neće u Srbiju! Teg uhapšen u Hrvatskoj, a sada poručuje ovo

Podeli vest

Hapšenje Milovana Zdravkovića zvanog Teg (45), člana takozvanog kavačkog klana i kuma Radoja Zvicera, kojem je Županijski sud u Velikoj Gorici po zahtevu Srbije pre nekoliko dana odredio ekstradicioni pritvor, izazvalo je veliku pažnju domaće, ali i strane javnosti.

Njegovo izručenje srpskim vlastima je pitanje vremena, s obzirom da pre toga, moraju biti ispoštovane brojne procesno-pravne procedure.

Prema nezvaničnim informacijama, Zdravković koji se trenutno nalazi u pritvoru u Hrvatskoj, nezadovoljan je odlukom suda o njegovom izručenju i spreman je da, preko svog advokata, uloži žalbu na pomenuto rešenje.

 

Foto: Informer

Radoje Zvicer, Šarić i Veljko Belivuk

 

Osim toga, ne postoji i vremenski određeni rok za njegovo izručenje. Iako ga srpska policija potražuje zbog više ozbiljnih i teških krivičnih dela, o njegovom izručenju pošto bude obavešteno Ministarstvo pravde, isto mora hrvatskim vlastima proslediti i zvaničan dokument o predaji Zdravkovića Srbiji.

Takođe, ne treba zaboraviti da zakon nalaže i da nečija ekstradicija može biti dovedena u pitanje ukoliko taj neko eventualno, zatraži azil od druge države, a pre svega ako smatra da u zemlji, konkretno u Srbiji, neće imati pravično suđenje, da može doživeti bilo kakvu vrstu torture i povredu ljudskih prava ili da mu život može biti ugrožen.

 

Foto: foto MUP

Radoje Zvicer

 

Podsetimo, Zdravković je u Hrvatsku isporučen iz Španije, gde je uhapšen pre oko mesec dana. Hrvatskoj koja je za njim bila raspisala poternicu, isporučen je pre desetak dana, gde je i osuđen zbog posedovanja falsifikovanih dokumenata, konkretno pasoša na ime Neven Ajdinović.

On je u petak pred Opštinskim sudom u Zagrebu u potpunosti priznao delo koje mu se stavlja na teret i osuđen je na uslovnu i novčanu kaznu.

Ovim je završen slučaj koje su hrvatske vlasti vodile protiv njega. Ali, ne zadugo, jer je ubrzo ponovo uhapšen, ali sada zbog poternice koju je za njim raspiasala Srbija. 

Naime, kako je pojasnio Ivica Dačić, srpski ministar policije, Zdravkovićeva uloga, kao visoko pozicioniranog člana "kavačkog klana" ogledala se u finansiranju logistike, plaćanju za rentiranje stanova, angažovanju lica za opservaciju. 

 

 

Viši sud u Beogradu - Posebno odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala, Zvicerovom kumu na teret stavlja proizvodnju i promet narkotika, kao i udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo.

IZ MUP Srbije saopšteno je da je Milovan Zdravković osumnjičen zbog više teških dela:

"Tereti se da je kao član organizovane kriminalne grupe Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka, učestvovao u planiranju i pripremanju teškog ubistva, izvršenog 19. januara 2020. godine u Atini. Tada su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović. Tereti se i za teško ubistvo 23.jula 2020. na Krfu, kada su ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić" navode iz MUP, pišu Novosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Drama u Zagrebu zbog opasnog "kavčanina": Zvicerovog kuma čuvali "do zuba" naoružani specijalci!
Opsadno stanje

Drama u Zagrebu zbog opasnog "kavčanina": Zvicerovog kuma čuvali "do zuba" naoružani specijalci!

Specijalna i Interventna policija pod punom spremom, sa pancirima i automatskim puškama u rukama, čuvala je danas oko 16 sati zgradu Županijskog suda u Velikog Gorici kod Zagreba, gde se održavalo ročište na kojem je sud odlučio da se pripadniku "kavačkog klana" Milovanu Zdravkoviću, zvanom Teg, odredi ekstradiconi pritvor po srpskoj Interpolovoj poternici.

12.10.2024

20:59

sledeća vest

Vesti

Čestitka predsednika Vučića pripadnicima 63. padobranske brigade: Uvek ste ispoljavali visok nivo pripadnosti svojoj vojsci i svom narodu!
Politika

Čestitka predsednika Vučića pripadnicima 63. padobranske brigade: Uvek ste ispoljavali visok nivo pripadnosti svojoj vojsci i svom narodu!

Vojna svečanost povodom Dana 63. padobranske brigade i 80 godina od njenog osnivanja, Dana vojnih padobranaca održana je danas na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, a kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ukazom predsednika Republike Aleksandra Vučića jedinici je dodeljen Orden belog orla sa mačevima trećeg stepena 63. padobranskoj brigadi, za naročite zasluge u izgradnji sistema odbrane i izvršavanju bezbednosnih zadataka.

13.10.2024

18:41

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka