• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.05.2024

11:19

Stvarni kandidat opozicije je Dinko Gruhonjić! Vučević jasan: Ujedinili se Čanak, Đilas, Ćuta, Jovanović samo da bi se dočepali para građana!

Pedja Milosavljević

Vesti

Stvarni kandidat opozicije je Dinko Gruhonjić! Vučević jasan: Ujedinili se Čanak, Đilas, Ćuta, Jovanović samo da bi se dočepali para građana!

Podeli vest

Premijer Srbije Miloš Vučević govorio je u "Novom jutru", na televiziji Pink, o izborima koji čekaju građane 2. juna, i naglasio da je u Novom Sadu prvi put opozicija stala pod jednu listu, pa i oni koji su jedne druge optuživali. Prema njegovim rečima, u tom taboru nema politike, već interesa.

Kako je naveo Vučević, u njegovom rodnom gradu su uspeli svi da stanu pod jednu listu! 

- Tu se ne zna ko tu izlazi, ko ne izlazi, ko je s kim. Da izvinete na izrazu, sprdaju se s građanima Srbije. Moram da se izvinim građanima u ime SNS, mi smo radi šireg društvenog dogovora, stabilnosti i mira u državi, prihvatili ovu inicijativu opozicionih stranaka da izmenimo zakone u uređenju biračkog mesta, upisa u birački spisak. To je u najmanju ruku upitno, ali i na taj načino smo hteli da pokažemo da prihvatamo taj predlog opozicije da ne bismo imali večito argument da neće izaći na izbore. Ako hoćete otežati glasanje građanima, e to su gospoda iz opozicije tražila i to samo pokazuje koliko su neodgovorni prema građanima. Zakonska pravila izborne procedure su istovetne na teritoriji Srbiji. Ne postoje drugačija pravila u odnosu na Grad Beograd i Novi Sad, Niš ili Užice. I tu vidite besmisao da negde izlaze, a negde ne izlaze. A negde gde ne izlaze prikriju pod neku listu. U mom rodnom gradu su uspeli svi da stanu pod jednu listu. To prvi put imamo. Miloš Jovanović, Poksovci idu sa ekstremnim levičarima i nemaju problem da Miloš Jovanović bude sa pokretom Brajana Brkovića, unukom Jevrema Brkovića. Miloš Jovanović ide na istu listu sa ljudima koji su kidali srpsku zastavu. Ide s istim ljudima koji kažu da Republika Srpska nije Republika Srpska nego Republika Šumska. Suštinski njihov kandidat je Dinko Gruhonjić - istakao je Vučević i dodao:

Nemaju problem da budu svi zajedno- i Čanak iĐilas, Bora Novaković, Aleksić, Ćuta, monarhisti koji se sete monarhije samo kad se ide na izbore. A jedni druge su najviše optuživali, a prvi na listi je bio direktor pijace dok sam ja bio gradonačelnik u prvom mandatu. Tada mu nisam smetao. I Liga je bila sedam godina s nama na vlasti. To nije problem, nije problem što je POKS bio 10 godina s nama. Nema politike kod njih, već interes. Koji fantomski birači, niko nije dokazao nijednu stvar. Jedino gestapo da vratimo da sve uhode, to je onda vrhunac demokratije. Ovi bi se vratili u 1941. ili 1945. Da vas malo prebroje, da vide da li imate decu, u koje vrtiće idu, pa kada vas sve provere onda će da vam kažu da li možete i gde ćete da glasate. Išli bi sa komisijom po stanovima. Ovo je nezabeleženo. Borko Stefanović, moj kolega s fakulteta, koji se tada drugačije zvao, je promenio ime i prebivalište. Neće vam se dobro to reflektovati na izborima. Građani 2. juna odlučuju o svojim gradovima, opštinama. Najveći gradovi izlaze na izbore. To je nešto što je od uticaja na kvalitet života građana.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija