• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

19.11.2022

10:20

STIGAO I MARADONA NA MUNDIJAL! Argentinci I Meksikanci pitaju gde su srpski navijači (VIDEO/FOTO)

Informer

Fudbal

STIGAO I MARADONA NA MUNDIJAL! Argentinci I Meksikanci pitaju gde su srpski navijači (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Argentinski navijači nedavno su zapanjili svet kad je njih više od 100 hiljada potpisalo peticiju da na Svetsko prvenstvo u Katar odnesu Maradonino srce!

 

Taj morbidni poduhvat, izvesno je, neće biti ostvaren, ali su se Južnoamerikanci dosetili kako da “El Pibe” ipak ne propusti ni Mundijal u Kataru.

Fanovi Lionela Mesija i drugova doneli su u Dohu Maradonu u prirodnoj veličini, ali napravljenog od kartona. Navijače koji su se šetali noseći “pod miškom” jednog od najboljih fudbalera sveta svih vremena, sreli smo u navijačkoj zoni. Posle fotografisanja i razmenjenih nekoliko reči, upitali su nas gde su srpski navijači, jer nikako da ih sretnu u Kataru. Objasnili smo im da će se fanovi “orlova” pridružiti navijačkoj koloniji tek uoči same utakmice sa Brazilom.

– Pobedite ih! Dajte im pet komada! Ajdeeee, Srbijaaaaa – povikali su Argentinci, čiji je rivalitet sa Brazilcima poznat na svim meridijanima i predstavlja jedan od najvećih derbija u svetu fudbala.

Foto: informer

 

Za “gaučose” nema dileme ko će osvojiti Mundijal.

Argentina, naravno. Mesi će pokazati da je tata – dovikuju uglas.

Mi im odgovaramo da nemamo Mesija, ali zato imamo Dušana Tadića, i Sergeja Milinkovića Savića i Mitra i Vlahovića. Za kraj razgovora došli smo do komprisa.

Pristajemo da se sretnemo opet u finalu, Srbija i Argentina, pa neka pobedi bolji – dobacuju Argentinci.

Da su navijači iz Južne i Centralne Amerike totalno ludi za “loptanjem”, da je kod njih fudbal kao religija i da nigde u svetu nema toliko srčanih i posvećenih fanova, govori i činjenica da je u Dohi na dva dana do početka Mundijala ubedljivo najviše navijača iz Argentine, Brazila i Meksika. Upravo su Meksikanci među najraspoloženijima, a nemoguće ih je promašiti pošto svaki drugi sa sobom nosi i karakteristični šešir – sombreros.

Foto: informer

 

Oni, kao i svi navijači, takođe veruju da je baš sad i baš ovde u Dohi pravo vreme da meksička reprezentacija konačno ostvari san 130 miliona njihovih sunarodnika i osvoji “zlatnu boginju”.

Foto: informer

 

Kakav je to fudbal bez piva? Ili tekile? Nedostajaće nam da se pred utakmicu malo “zagrejemo” uz pivo, ali nećemo dozvoliti da nam to pokvari raspoloženje – kažu Meksikanci, koji bi takođe voleli da se sretnu sa srpskim navijačima, jer kažu da su o njima čuli da su temperamentni, ali i uvek raspoloženi za “zezanje” i dobar provod.

Foto: informer

 

Pa eto, neka se naši “orlovi” sa Meksikancima sretnu u polufinalu, a u finalu sa Argentincima, kad smo se već tako dogovorili s njihovim navijačima. I Maradonom.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17