• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2022

11:24

DANAS NA MUNDIJALU RASPLET U GRUPAMA A I B! Senegal mora da pobedi, Englezi i Holanđani mogu i da izgube...

AP/Reuter

Fudbal

DANAS NA MUNDIJALU RASPLET U GRUPAMA A I B! Senegal mora da pobedi, Englezi i Holanđani mogu i da izgube...

Podeli vest

Dva kola su okončana, predstoji nam poslednja, treća faza nadmetanja na Svetskom prvenstvu u Kataru, kada će biti jasna situacija ko nastavlja takmičenje u osmini finala, a ko ide kući

Posle mečeva u grupi A i B biće definitivno poznato ko ide u nokaut fazu takmičenja. Od 16 časova igraju Senegal i Ekvador, dok je drugi par Holandija - Katad. Od 20 časova na progamu su mečevi - Iran- Sad, Vels - Engleska. 

GRUPA A

Senegal - Ekvador 16.00
Holandija - Katar 16.00

Holandija ide dalje ako pobedi ili odigra nerešeno sa Katarom. Može i u slučaju poraza od Katara, pod uslovom da Ekvador izgubi većom razlikom od Senegala. Ako Ekvador odigra nerešeno, Lale mogu sebi da priušte poraz od gola razlike.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ekvadora

Pobedom ili nerešenim rezultatom u međusobnom duelu sa Senegalom Ekvador će se plasirati u osminu finala. Poraz ih vidi pod uslovom da Holandija izgubi većom razlikom od Katara nego Južnoamerikanci od Afrikanaca. Ako Ekvador i Holandija pretrpe identične poraze odlučivao bi fer-plej kriterijum.

Foto: Tanjug

 

I Senegal može u nokaut fazu takmičenja pod uslovom da trijumfuje nad Ekvadorom. U slučaju remija, morao da čeka poraz Holandije od Katara, ali najmanje tri razlike ili da Lale izgube dva razlike, a da  Afrikanci postignu više golova nego Van Galov tim u poslednjem kolu.

Što se tiče domaćina, Katar nijedna opcija ne vodi u nastavak takmičenja.

 

Standings provided by Sofascore

 

 


GRUPA B

Iran -SAD 20.00
Vels  - Engleska 20.00

Iz grupe B Englesku u osminu finala vodi pobeda ili remi sa Velsom. Ako se drugi meč grupe između Irana i SAD okonča nerešenim ishodom, Englezi mogu da priušte sebi i ubedljiviji poraz. 

SAD mora da pobedi Iranom, samo u tok slučaju može do oosmine finala, dok Velšani moraju da budu bilji od Engleza bar četiri razlike ili bilo koji trijumf, ako se drugi meč grupa okonča remijem.

Iran će u narednu fazu takmičenja proći pod uslovom da savlada Sjedinjene Američke Države. Ako bude nerešeno, mora da se nada da Engleska neće izgubiti od Velsa ili da ne izgubi više od šest razlike.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17