• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

13.05.2017

13:20

(VIDEO) PO BAKINOM RECEPTU! Neodoljiva jafa torta

Recepti

(VIDEO) PO BAKINOM RECEPTU! Neodoljiva jafa torta

Podeli vest

Po bakinom receptu nikada nema greške, napravite ovu tortu po detaljnim instrukcijama

Sastojci

Potrebno za biskvit:

3 jaja

7 kašika šećera

2 kašike brašna 

3 kašike prezli

1 kašika  griza

Fil:

1/2 l mleka + 4 kašike šećera

2 pudinga od vanile

250 g margarina

100 g čokolade

300 g jafa keksa

200 g šlaga 

KADA NEMATE IDEJU ŠTA DA KUVATE...Pogledajte naš recept za pileće pljeskavice!

Priprema

1. Umutiti penasto belanca sa šećerom, pa dodati žumanca, brašno, prezle i griz.

2. Dobro izmešati i peći u podmazanom plehu . Bilo bi poželjno da imate okrugli pleh 28 sm sa obručom. Biskvit peći na 200 stepeni, oko 15 min. Pečeni biskvit ohladiti i ostaviti u plehu.

(VIDEO) NJAM NJAM! Kako da isečete celo pile u pet koraka?

3. U mleko dodati šećer pa skuvati puding, a zatim ga prohladiti.

4. Omekšati margarin dobro ga umutiti mikserom pa ga izmešati sa prohlađenim pudingom. Krem podeliti, pa u jedan dodati rastopljenu čokoladu.

5. Premazati biskvit najpre svetlim kremom, poređati jafa keks pa odozgo tamni krem. Lepo prekriti keks .

6. Odozgo može glazura od čokolade ili šlag.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mersiha

pre 6 godina

Sve sto sam pripremila po bakinom receptu bez greske je bilo,ukus vrhunski i zaista njeni recepti su prioritet u mojoj kuhinji BRAVO bako veliki pozdrav za vas i vaseg deku kao i za sve sa bakinog kanala.

Emiramis

pre 6 godina

Bako evo ja vas nadjoh i ovde da vas pohvalim puno pozdrav od mene za vas jako vas cjenim i postujem svaki vas video odgledam do kraja puno zdravlja srece i uspjeha vam zelim

Vesna

pre 6 godina

Jako mi se svidja bakin recept.Na isti nacin sam ga i ja skuvala.Zaista je prelep i veoma ukusan.Sve pohvale.

Dubravka

pre 6 godina

Ma svi recepti iz Bakine kuhinje su fantastični. Poseban draž im daje i njen mio i prijatan glas, a sve tako lepo objašnjeno korak po korak da i neiskusni mogu uspeti. Jedna rubrika sa Bakinim receptima bi svakako bila dobrodošla u svakoj kuhinji!

Masažom do zdravlja

pre 6 godina

Bakine recepte pratim jako dugo na YouTubu i zaista su fenomenalni! Uz njene recepte greške ne postoje jer uvek i sve postupno objasni a ova Jaffa torta je samo jedan i zaista odličan primer jer se već našla na našem stolu! Preukusna je! Hvala redakciji na divnom receptu i volela bih da ih češće objavljujete jer od ove bake zaista ima šta i da se vidi ali pre svega nauči! Srdačan pozdrav.

Branka

pre 6 godina

Draga bako dobro jutro. Vec duze vreme pratim Vase recepte i sta reci nego da su svi recepti odlicni. Sve sto sam dosad napravila po Vasem receptu je uspelo i bilo je prelepo i ukusno, a pravila sam nekoliko vrsta pogaca, peciva, torti, sitnih kolaca, kuvanih jela, rolata i nekoliko vrsta salata. Vi to tako lepo objasnite od pocetka do kraja kako se sta pravi. Puno Vam hvala na svim do sada prikazanim receptima. Voli Vas i pozdravlja Branka iz Australije. Veliki pozdrav i za naseg deku. Ljubim Vas

Tanja

pre 6 godina

Bakina kuhinja pa sta reci svako jutro cekam bakin recept zaista su recepti vrh nema greske a draga baka sve to na tenane objasnjava Hvala sto ste objavili njen recept nadam se da cete i dalje saradjivsti sa nasom bakom

Joka Zivkovic

pre 6 godina

Bakini recepti su najbolji na svetu i svaki put nas iznova iznenadi još lepšim i boljim receptima. Godine iskustva u kuvanju su učinile da svoje recepte dovede do savršenstva i prenese ih na nas, što rado čini i sa jako ljubavi sve nam u detalje objasni.

Jelena Lučić

pre 6 godina

Pratim baku vise od godinu dana i spremila sam bezbroj njenih recepata. Nema greške, čuvajmo sa bakom tradicionalnu kuhinju od zaborava.

Bubi bembic

pre 6 godina

Bakin recepti su zaista dobri i kada se slijedi recept uspjeh je zagarantovan, naročito ako se gleda video recepta. I sama sam spremala bakine recepte uključujući i ovaj zaista su super... U svakim novinama baki i recepti trebaju imati mesta Ona je čarobnjak kulinarskog sveta....

Dejana

pre 6 godina

Не знам који бих бакин рецепт издвојила. Не зна се шта је боље од торти, колача, погача, плетеница, роштиља, кувања, сарми и многих других домаћих рецепата. По овом рецепту сам правила торту за славу и баш је добра, сви су задовољни. Бако, само наставите да дијелите своја кулинарска умјећа са нама, јер имамо шта научити!

Ivanka

pre 6 godina

Nema puno sta da se kaze o baki,ako cemo realno...zeno u njenim godinama ovoliko da se trudi i sa toliko ljubavlju da prenosi svoja kulinarska umeca na mlade ljude,provodi toliko vremena da montira to sve,je za svaku pohvalu,i svaki drugi komentar bi bio suvisan...mladi danas toliko ne mare za kuhinju,pa kad osnuju porodicu,posle je tesko da se uklope u taj ritam zivota,i tih svih obaveza koje ih cekaju hteli ili ne...sa bakom je to mnogo prijatno i zanimljivo jer baka pored svoga dugogodisnjeg iskustva i znanja,ima toliku energiju i harizmu,da mnogi mladi,ako imaju nesto u glavi,treba da slede njen primer,jer ce im kad tad trebati u zivotu...moja kuhinja ne obilazi bakin bar jedan recept dnevno! Moja deca i muz znaci za nju i svo moje okruzenje,da je svako od njih zavirio na njen kanal od radoznalosti,videci mene koliko mi je legla srcu...od starijih se uci jer tu lezi iskustvo i mudrost...mnogo je bolje da imamo da vidimo i naucimo iz novina i tv nesto ovako sto baka radi,nego ostale gluposti sto plasiraju...jer buducnost nase deca i njihovih porodica opstaje na nacine koje baka prenosi...ljubav prema kuhinji,svojoj deci,svome deki kojem skidam kapu,harizmi i nacinu razmisljanja...da bi zivot,i brak imali skladan i posle toliko vremena! Mozda nekome zvuci ovo malo glupo...ali pored kuhinje kod bake mozete izmedju redova da naucite i sta je borba i uspesan zivot! Toliko! Malo sam bila opsirna ali znam ja zasto sam! Pozdrav svima i sve najbolje u zivotu! Bake nema na svakome koraku.....

Bojana

pre 6 godina

Pozdrav svima, Bakin kanal pratim više od godinu dana. Mogu samo da kazem da je divna i ona i njeni recepti. Bez izdvajanja !Svi njeni recepti su divni. Moram da napomenem da sam kod nje stekla divne drugare. Sve najbolje i najljepše. Bojana

Svetlana Savkic

pre 6 godina

Bakin kanal pratim od prvog dana i jako sam srecna sto sam sasvim slucajno otkrila,riynicu divnih jela,koja nasa baka priprema sa velikom ljubavlju i nesebicno deli sa nama na njenom kanalu.Mnogo toga sam naucila ,a iydvojila bih Bakine Dundose,koje su najlepse na Svetu. Jafa boyanstvena. Poydrav Svetlana iy Beograda

miki

pre 6 godina

Bakini recepti zaslužuju svaku pohvalu,ukusni i jednostavni i sa njima nećete uzaludno izgubiti ni vreme ni novac

TanjaD

pre 6 godina

Kada sam prvi put naišla na bakine recepte, znala sam da ću se uvek vratiti da pogledam šta nam novo sprema. Baka je požrtvovana, vredna, iskrena, topla i mila osoba. Njena hrana je prava domaćinska, tu nema greške. Od svih kuhinja ja uvek biram bakinu!

Nevenka Stanisic

pre 6 godina

Na bakinom kanalu sam dugo,pratim njen rad i beskrajno je postujem i divim joj se!Svako jutro novi recept!Zena,snazne volje i energije,sa druge strane njezna i nesebicna dusa,puna strpljenja i volje da nam pokaze svo znanje koje je stekla dugogodisnjm iskustvom.Cijela armija pratilaca je iza nase bake koja je podrzava i bodri svakoga dana.Bakini recepti su prilagodjeni svacijem dzepu,a njena kisela tijesta neprevazidjena!!Na kraju recepta slijedi poucna prica....Bako da si nam zdrava i ziva dugo godina i da napravis i nesebicno,kao i do sad,podijelis sa nama svoja mala remek djela.Pozdrav za baku i njenog deku koji joj pomaze u svemu,naravno i za druzinu sa kanala!!!

Eminy

pre 6 godina

Jako sam se obradovala videvši baka Jelin recept u Vaŝim novinama! Ta žena je sjajna i vredi ispratiti njen rad,recepti su joj tako jednostavni,veoma ekonomični a bogatog izgleda,još važnije,ukusa! Sve pohvale za objavljen recept Jafa torte koja je pravo neodoljiva i samo delić bogate riznice baka Jeline divne kuhinje koju svakodnevno i sa velikim interesovanjem pratim kao i prilično ogroman broj ljudi! Hvala,pozdrav.

Sabina

pre 6 godina

Pratim baku vec duze vrijeme svaki njen recept je originalan.Volim je gledati slusati,sve sto pravim po receptu nase bakice carice meni uspije 100% volimo je svi puno puno.Pozdrav

Masažom do zdravlja

pre 6 godina

Pozdrav Sabini šeširčetu :))) divnoj drugarici sa Bakinog kanala! ♥

Um Saliha

pre 6 godina

Bako evo pokušala sam više puta komentarisati , pa se nadam da ce jedan od ovim biti primljen na informeru:((( Šta reci za kraljicu kulinarstva, zar se tu ima sta reci , nego samo sve pohvale i samo pohvale i tako u nedogled:)))To je naša Baka Jelena naša vaspitacica i uciteljica i sve ostalo, što moze biti najbolje:))Skupila nas je u svoje krilo iz citavog svijeta, i gosti nas najljepšim svojim delicijamo koje samo možeš zamisliti:)))Svaki bakin recept je tako jednostavno ,i opsirno objasnjen i ako je imalo zahtjevan , baka to tako lijepo obradi, da ga je milina napraviti:))Pozdrav i ogroman poljubac šaljen nasoj baki Jeleni i deki Milanu , i svom divnom drustvu Bakinog predivnog kanala:))Posjetite bake Jelene kanal, ko ne posjeti ne zna šta gubi:)))Svako dobro bako i deka Milane od Salihice:))

Slonic tonic

pre 6 godina

Baku i njene recepte pratim skoro od samog pocetka svi recepti su odlicni, isprobala sam puno njih svi su bili uspjesni nema greske volim je gledati I slusati veoma mi je drago sto objavljujete bakine recepte nadam se da cete ih stalno objavljivati.Pozdrav!

milena

pre 6 godina

pokusajem cijeli dan da podrzim nasu baku I njene predivne recepte .Ako sada ne uspijem znam bar da sam ucinila sve sto sam mogla.Od skoro samog pocetka je pratim I odusevljena sam prikljucite se pa ce te se uvjeriti u njenu profesionalnost kuvanja. poz.

Slonic tonic

pre 6 godina

Milena i ja baku pratim od samog pocetka bakini recepti su odlicni isprobala ja puno i svima bi ih preporucila!Pozdrav od Duske

Lazovic Jasna

pre 6 godina

Bakini recepti su divni ,sva jela vrlo ukusna i lijepa.Od nje zaista ima sta da se nauci.Nasa baka je riznica znanja i iskustva,a to zna vrlo lijepo da prenese.Divno je sto objavljujete njene recepte,mnogima ce pomoci vijerujte mi.Pozdrav svima.

Ljubisa Rajic

pre 6 godina

Bakini recepti su najbolji pozdrav za baku...

Jasna Maksimovic

pre 6 godina

Drago mi je da sam ugledala ovu veoma originalnu i unikatnu poslasticu nase najdraze bake. Svako jutro ocekujem neko novo putovanje kroz ukuse i mirise bakine kuhinje, neku divnu poucnu pricu, neki video iz bakine rajske bastice.Baka je nase ognjiste, majka zemlja ! Sve nas je okupila za svojim okruglim stolom, nesebicno, otvorila sirom vrata svoga doma, gde boravi sa svojim vecnim saputnikom, svojim i nasim degustatorom dejkom.Subotom baka organizuje zurke na kojima se live javljaju ljudi iz celog sveta ! Izvolite, pridruzite nam se i uverite se u bakine recepte kojima je osvojila sve nas, oplemenila i naucila mnogim korisnim stvarima, tajnama kroz magiju koja se naziva kulinaratvo iz srca bakine kuhinje !!! ♥

Masažom do zdravlja

pre 6 godina

Draga Jasna, Tako si sve lepo rekla da ne znam šta bih dodala,osim da...ljudi koji još uvek nisu upoznali našu baku mislim da puno propuštaju?! Volela bih da se sami uvere o čemu mi to i sve vreme pričamo ! Hvala INFORMERU na omogućenoj šansi ! Hvala tebi što si tako divna ! Volim moju sirenicu ! ♥

Jasna Maksimovic

pre 6 godina

Draga moja masazice.Hvala ti od srca na pohvalama.Svi komentari su podjednaki jer je i ljubav prema baki nebeska ! Hvala i tebi i tvojim divnim komentarima.Znas, svaki pocetak je tezak.Jednoga dana otimace se svi o baku za jedan intervju, za jedan autogram...:))) Mnogo te voli i pozdravlja sirenica ! ♥

Daniela Kondic

pre 6 godina

Bakina kuhinja je odlicna. Sve sto sam spremila do sada bilo je odlicno. Volela bi, da i u vasim novinama cesce vidim Bakine recepte. Lep pozdrav

Dragana bjelica

pre 6 godina

Pratim bakine recepte,dosta toga sam spremala i odusevljena sam sa svakim,jednostavni a tako ukusni...sve je napravljeno sa puno ljubavi.hvala Vam sto postojite,..

Slonic tonic

pre 6 godina

Pozdrav za nasu baku, deku i sve clanove bakinog kanala od Duske.

Masažom do zdravlja

pre 6 godina

Hvala Duškice ♥ Takodje želim da pozdravim sve verne prijatelje kako bakinog kanala tako i ovog najčitanijeg lista,meni lično,omiljenog! Svako dobro.

Nevenka Stanisic

pre 6 godina

Pozdrav za druzinu sa kanala na celu sa bakom!!!!

Sabinina

pre 6 godina

Pita moja prijateljica Branislava Pavlovic zasto nepustite njen komentar kaze da je sve dobro izracunala

Nevenka Stanisic

pre 6 godina

Bako,jafa torta odlicna,kao u ostalom svi Vasi recepti.Voljela bih vidjeti Vase recepte i u ovom cijenjenom listu.Pozdrav za Vas i druzinu sa kanala!S postovanjem!!!

Slonic tonic

pre 6 godina

Molim Vas da pustite komentar nase svima drage i omiljene Branislave Pavlovic Bane. Unapred zahvaljujem!

Bana

pre 6 godina

Vidite ovako,o nasoj baki ja bi mogla roman da napisem,volela bi da je bolje upoznate,meni je bar neiscrpna inspiracija!!To je zena blage naravi,puna topline i razumevanje!!Na njenom kanalu necete videti samo recept,vec cete cuti mnoge savete,sto vezane za recept,sto vezane za zivot!!Mnoga jela,kolace i torte cete nauciti od bake,a o testu i pogacama da negovorim,to su prava remek dela!!Na njenom stolu je to sve pedantno servirano ko u nekom elitnom restoranu!!Mnoge lepe price nam je uz recept, procitala nasa baka,sto tudje,sto svoje!Nasa baka je i divan pisac,doduse malo sramezljiv!Tu je i deka,bakina desna ruka,bakino Lane,koji sa bakom degustira i docara svaki bakin recept!Njih zivot nije mazio i pazio,vec gazio,al su oni poput celicnog vojnika potisnuli sve to i izdigli se iznad svega!Posetite Bakin kanal i veselu druzinu,bicete lepo prihvaceni i ugosceni!!Nasa baka zasluzuje da za nju cuju siroki auditorijumi,a u vasim novinama bi svakodnevno trbali da se nadju bakini recepti,bar ce imati sta i da se nauci od nje!S"postovanjem vas pozdravlja neko ko ceni bakin trud i dela,nako ko je mnogo postuje i voli,njena Bana!!

Slonic tonic

pre 6 godina

To je nasa Bana....Bano bravooo ljubim te za predivne rijeci upucene nasoj dragoj baki.

Svetlana Savkic

pre 6 godina

Bano nasa draga!, Toliko si iskreno i lepo napisala ya nasu Bajku i Dejku i njihovom trudu i radu i ljubav koju nam baka pruya svakodnevno kroy svoja jela i druyenja sa nama,njenim fanovima. Hvala ti. Hvala Informeru sto je objavio Bakin recept,jer vi ste bakine omiljene novine,koje ona svakodnevno cita i yasluyuje da i u buduce njeni recepti nadju mesto u vasem listu. Spostovanjem Svetlana Savkic Beograd

Nevenka Stanisic

pre 6 godina

Bravo Bano,tako se pise!Svaka ti je ka Njegoseva!!!Sve potvrdjujem i potpisujem!!Pozdrav Banice tebi i sloznoj druzini sa kanala!!

Bana

pre 6 godina

Iskoristila bi priliku da se zahvalim redakciji na objavljenom komentaru,divni ste!!Hvala drugari na divnim recima,samo ste me potsetili da kljucnu recenicu nisam napisal!!Hvala baki sto nas je spojila,jer verujte,baka je na svom kanalu okupila Jugoslaviju u malom!Kod bake cete naci ljude iz svih bivsih republika,nase ljude rasute po belom svetu!!Nasa vesela druzina je sastavljena od svih nacijonalnosti i na to niko negleda,vec svi se postujemo i druzimo,volimo!Dal mislite da bi se upoznali da nije bajke?Ne!Hvala mojim drugarima na svakoj lepoj reci koju su mi uputili,al to sam i ocekivala,jer vi ste dusa Bakinog kanala!Vasa Bana!!!

Recepti Aleksandar

pre 6 godina

Divana torta od naše prelepe bake , a baka je vrhunska domaćica i glavna je u kuhinji da spremi šta god se zamisli , stvara fantazije od slatkiša do slanih recepata , jedna je baka Jelena , pozdrav veliki baki i svako dobro od srca joj želi njen Aleksandar !!!

soka milanovic

pre 6 godina

Draga moja sestrice, evo tebe i u Informeru!!!! E pa hvala redakciji sto je objavila ovaj divan recept, s nadom da nije jedini i da ce ih biti jos jer mi korisnici smo "gladni" bakinih recepata i prosto smo zavisnici od bake i od njenih carolija u kuhinji!! Nasa baka je prava you tube zvezda i popularno i drago lice na radiju i tv prvoj svi je rado slusamo i radujemo se novim "avanturama" u kulinarstvu koje nam ona prezentuje svakim pojavljivanjem ! Bravo bako i za ovaj divan recept - sinu mi je uskoro rodjendan i javicu ti kako mi je ispala tortica ! Veliki pozdrav svim tvojim fanovima a tebi poljubac.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17