• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

21.08.2019

21:40

MINESTRONE SUPA! Specijalitet koji potiče još iz starog Rima!

Recepti

MINESTRONE SUPA! Specijalitet koji potiče još iz starog Rima!

Podeli vest

Minestrone je tradicionalna italijanska supa, koja se spremala još u doba starog Rima. Ono što ovaj recept čini idealnim je činjenica da se uvek koristi sezonsko povrće, dakle zgodna je za one koji nemaju previše vremena da "trknu" do prodavnice – jednostavno iskoristite povrće koje već imate kod kuće

Iako minestrone može i da sadrži meso, i da bude potpuno vegetarijanska supa, postoji nekoliko pravila. Uvek sadrži crni i beli luk, komadiće paradajza, mirisne začine, i krompir, pirinač ili testeninu, odnosno neki ukusni ugljeni hidrat koji je čini zasitnijom.

Mi vam predlažemo zimsku verziju ovog recepta, brzo se sprema, greje i daje energiju!

Sastojci:

Glavica crnog luka

Tri čena belog luka

Dve šargarepe

Jedan krompir

Konzerva paradajza pelata

Konzerva pasulja

Dve šake sezonskog "zeleniša" (kelj, kupus, spanać)

100 grama testenine ili pirinča

Kocka za supu od povrća

Maslinovo ulje

So, biber

Sušeni origano

List lovora

ZA SVE LJUBITELJE ITALIJANSKE KUHINJE! Pasta sa paradajzom i bosiljkom!

Priprema:

U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, i propržite sitno iseckani crni i beli luk. Šargarepu i krompir iseckajte na kockice. U šerpu dodajte malo vode, kocku za supu i lovorov list, i kada provri, dodajte povrće iseckano na kockice.

Nalijte sa oko pola litra vode, pustite da provri i zatim dodajte usitnjeni paradajz iz konzerve. Krčkajte pet minuta, a zatim dodajte testeninu ili pirinač. Začinite sušenim origanom, solju i biberom, ubacite pasulj, i kuvajte dok krompir i testenina, ili pirinač, ne budu gotovi. Pred sam kraj kuvanja, umešajte zeleniš koji bi trebalo samo da omekša u supi, ne da se dugo kuva.

Zapravo, u minestrone možete dodati i bilo koje drugo povrće koje volite, ili imate u ostavi ili zamrzivaču. Malo boranije, tikvicu ili papriku isečenu na tračice...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17