• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2023

12:43

Otkriveno kolika je plata princa Vilijama Mnogi su iznenađeni

EPAIMAGES

Lajfstajl

Otkriveno kolika je plata princa Vilijama Mnogi su iznenađeni

Podeli vest

Podaci o prihodima princa Vilijama izašli su u javnost. Njegova godišnja plata iznosi 24 miliona funti ( oko 28 miliona evra).

Iako je u svetu ekonomska kriza, to se ne odražava na platu princa Vilijama.

Mnogi u Velikoj Britaniji zbog poskupljenja troškova života moraju da traže pomoć od države i svedu svoje potrebe na minimum. Zbog toga bi visoka plata princa Vilijama mogla bi da naljuti Britance koji su ekonomski ugroženi i  koji se ne slažu sa principima monarhije.

Princ od Velsa je ove godine dobio privatni prihod od vojvodstva Kornvol od skoro šest miliona funti, otkriveno je nedavnoo. 

Foto: EPAIMAGES

Princ Vilijam

 

Vilijam ima pravo na godišnju platu od 24 miliona funti kao svoj privatni prihod, ali je postao naslednik prestola tek na polovini ove finansijske godine.

Očekuje se da će sledeće godine princ dobiti punu zaradu Vojvodstva od 24 miliona funti, a ovaj prihod bi trebalo da pokrije troškove Vilijamovog javnog i privatnog života.

Međutim, svestan vremena u kome se nalazi, Vilijam je odlučio da pokrene program koji se bavi beskućnicima. Njegov cilj je da zauvek okonča beskućništvo.

 - Ako takođe možemo da pomognemo u rešavanju društvenih izazova kao što su mentalno zdravlje i beskućništvo, osećaću da je moj mandat vojvode bio vredan truda. - rekao je Vilijam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Džet set

Srbija