• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2019

14:08

OTVOREN SVETSKI RAFTING KUP U ZUBINOM POTOKU! Osim u sportu, koplja će ukrstiti i kulinari koji će se boriti za epitet najboljeg u spremanju kotlića!

Ljubav

OTVOREN SVETSKI RAFTING KUP U ZUBINOM POTOKU! Osim u sportu, koplja će ukrstiti i kulinari koji će se boriti za epitet najboljeg u spremanju kotlića!

Podeli vest

U Zubinom Potoku dans je otvoren Svetski rafting kup koji organizuju Rafting savez Srbije i opština Zubin Potok u saradnji sa Kancelarijom za KiM

-Danas je Zubin Potok centar sportskog dešavanja u Srbiji, juče je to bila Kosovska Mitrovica zbog Natalije Savić, evropske šampionke u kik boksu. To pokazuje da je sportski duh koji poseduje srpski narod na Kosovu i Metohiji i talenat da prevalazi različite prepreke i izazove ono što nas je održalo na ovim prostorima- rekao je na otvaranju Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

On je istakao da Kancelarija za KiM i Vlada Srbije čine sve da raznim projektima omoguće bolji život srpskom narodu na Kosovu i najavio da će, između ostalog, kroz brojne investicione projekte pomoći sport na KIM, prenosi Kosovo onlajn.

Boris Purjakov, predsednik Rafting saveza Srbije i prvi potpredsednik Svetske rafting federacije rekao je za Kosovo Online da Savez već šest godina za redom organizuje rafting takmičenja, a ove godine je drugi svetski kup sa 20 timova.



KOSOVO JE CENTAR SVETA! Svetski rafting kup održaće se u Zubinom potoku!



-Najbrojnija je delagacija Italije sa četiri tima, zatim tri tima iz Bugarske i tim iz Hrvatske. Tu su i srpski takmičari iz Pančeva, Beograda, Zemuna- naveo je Purjakov i istakao da u Zubinom Potoku postoji i noćna rafting staza.

Srđan Vulović, predsednik opštine Zubin Potok je rekao da ta opština ima izuzetne prirodne uslove za održavanje Rafting kupa, a da činjenica da se ovde održava Svetski rafting kup govori govori sama po sebi. 


Takmičarka Selma Gegić kaže da je prvi put u na raftingu, da su uslovi fenomenalni, organizacija odlična i da čeka kakvi će biti utisci posle takmičenja.

Izvanredni prirodni uslovi i pogodnosti uvrstili su Zubin Potok na mapu svetskih i evropskih destinacija pogodnih za ovakvu vrstu takmičenja.

Ovogodišnji učesnici svetskog rafting kupa u Zubinom Potoku pokazaće svoje mogućnosti u disciplinama: slalom, spust, jedan na jedan i RX.

Osim takmičenja u raftingu koplja će ukrstiti i kulinari koji će se boriti za epitet najboljeg u spremanju kotlića na manifestaciji „Zlatni kotlić Kolašina" a za učesnike je obezbeđeno i uživanje u tradicionalnim jelima Ibarskog kolašina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17