• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Gastro.24 Sata.Hr

21.03.2020

09:28

SVI BACATE LIMUNOVU KORU, A NE BI TREBALO! Ako je iskoristite u ovim jelima, dobićete najbolji UKUS

Ljubav

SVI BACATE LIMUNOVU KORU, A NE BI TREBALO! Ako je iskoristite u ovim jelima, dobićete najbolji UKUS

Podeli vest

Limun je najbolji izvor vitamina C koji čuva zdravlje i imunološki sistem, što nam u ovom periodu korona virusa presudno

Ali, kada iscedimo limun i napravimo limunadu, mi obično bacimo koricu. Ali, to je pogrešno!

KAŠALJ JE JEDAN OD SIMPTOMA KORONE, ALI NE BILO KOJI! Evo koje su mu karakteristike I KAKO ZVUČI

Naime, kora limuna može da nam bude od velike koristi u pripremi nekih jela.

Testenina

Limunova korica i testenina idu zajedno. Možete je dodati u sve, od jednostavnog sosa za špagete do morskih plodova.

Foto: Pixabay

Najbitnije je da koricu limuna dodate na kraju kako bi ukusi bio prepoznatljiv. Možete je čak i narendati preko svakog obroka, poput parmezana, prenosi Bon Appetit.

Kolači

Malo limunove korice može mnogo da doprinese ukusu kolača. Baš poput soli, prstohvat limunove korice pojačaće jedinstvene ukus koji je već prisutan.

Čak i ako u receptu ne piše, možete dodati kašiku ili dve limuna, limete ili pomorandže u gotovo svaki slatki hleb, mafine i keks.

Foto: Pixabay

Sos

Osim sosa, limunovu koricu možete dodati kako u domaći, tako i u kupovni majonez i tako produbite već bogati ukus. Možete je dodati i u razne soseve kada spremate jela poput piletine i morskih plodova.

Donosimo vam i nekoliko smernica za rendanje korice limuna:

Limun obavezno operite, osušite pre nego što počnete da rendate koricu. Ukoliko vam je za recept potrebna i korica i limunov sok, najpre narendajte koricu, pa ocedite limun. Zbog gorčine izbegavajte beli, unutrašnji deo kore koji odvaja spoljašnji, žuti deo od samog ploda. 
Tek kada to uradite možete da pripremate omiljeni obrok.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17