• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/Informer.rs

07.10.2020

14:19

IZLEČITE ISPUCALE PETE! Evo kako da negujete svoja STOPALA

Ljubav

IZLEČITE ISPUCALE PETE! Evo kako da negujete svoja STOPALA

Podeli vest

Oni koji imaju ispucale pete znaju koja je to muka. Osim što ružno izgledaju, ispucale pete su i izuzetno bolne, do te mere da često i krvare prilikom svakog koraka

Kako biste izlečili ispucale pete, potrebno je da napravite piling za stopala tako što ćete rastvoriti sodu bikarbonu u vodi, dodati malo tečnog sapuna i morske soli. Potopite stopala u vodi neko vreme, a onda polako isperite stopala pod mlazem tople vode.

Zatim pukotine na koži premažite uljem čajevca i eukaliptusa, ali i kokosovim uljem (opciono). Obujte pamučne čarape i odmarajte noge.

Drugi način je da skuvate čaj od kamilice, hrastove kore i koprive. Na litar vode stavite se kašika ove mešavine čajeva, te se noge stave u prohlađen čaj.

Nakon kupke, bolne rane se tretiraju vodonik peroksidom (dezinfekcija), a tretman se ponovi jednom nedeljno.

Šampon od sode bikarbone: Oporavlja kosu iz korena i ubrzava rast u rekordnom roku! (RECEPT)

Foto: Shutterstock


Pravilna ishrana

Nedostatak vitamina glavni je uzročnik ispucalih peta. Stoga je neophodno da u ishranu ubacite vitamin A i E, zbog čega će vaša koža biti elastična i meka.
Da biste to postigli, jedite:

morsku ribu,
plodove mora
maslinovo ulje, kikiriki, laneno ulje,
bilo koji orah
mahunarke
paradajz.

Smanjite količinu šećera, a možete u ishranu da ubacite i riblje ulje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17