• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2021

12:17

KRUPNIJE OČI PODMLAĐUJU! Zašto je šminkanje za žene u četrdesetim postala prava nauka

Ljubav

KRUPNIJE OČI PODMLAĐUJU! Zašto je šminkanje za žene u četrdesetim postala prava nauka

Podeli vest

Šminkanje očiju obično je najkomplikovaniji deo za mnoge žene, a pogotovo za one koje su prešle četrdesetu. Čak i ako još nemaju duboke bore, podočnjaci im nisu mnogo tamni, a promene se tek vide po malo opuštenim kapcima, svaki pogrešan potez četkicom ajlajnera ili olovkom za oči može da ih učini starijim i da im potpuno promeni izgled lica

U ovim godinama šminkanje je za mnoge od njih postala nauka, pa i ne čudi podatak da je sve više dama u zrelim godinama zainteresovano za kurseve na kojima se, između ostalog, mogu naučiti i laki trikovi za prikrivanje nedostataka.

A i uz ove savete uspećete da našminkate oči tako da izgledate čak i mlađe!

Korektor

Birajte svetliji korektor, što laganije teksture, a trebalo bi da ga nanosite samo na unutrašnje strane podočnjaka da biste sakrile najtamnije delove. Dovoljno je da stavite na ova dva mesta i nežno jagodicama prstiju utapkate u kožu.

Senka za oči

Profesionalni stručnjaci savetuju da izbegavate braon tonove i da se umesto njih odlučite za sive, roze i nijanse najpribližnije koži. Osim toga, važno je da pre senke nanesete odgovarajući prajmer kako biste zamaskirale eventualno tamniju boju kože na kapcima.

Foto: Pixabay

Kako se šminka u 40.

Obrve

Najvažniji savet u vezi sa obrvama jeste da ih održavate, makar i vizuelno, gustim. Zato upotrebite olovku za obrve koja je za nijansu svetlija od njihove prirodne boje, a dodatno ih možete oblikovati gelom.

Maskara

Kada je reč o maskari, biće vam potrebna ona koja oblikuje i uvija trepavice, jer što su one uvijenije, to pogled izgleda mlađe i svežije. Nabavite uvijač za trepavice, pa ih "podignite" pomoću njega pre nanošenja maskare. U ovim godinama neće vam biti potrebne maskare za dužinu i volumen. Najvažnije je da otvorite oči što više.

Ajlajner

Ajlajner je dozvoljen i u četrdesetim, ali je vrlo važan način na koji ćete ga naneti da biste postigle željeni efekat. Podignite bradu, gledajte nadole, tako da vam kapci budu poluzatvoreni, a zatim iscrtajte željeni oblik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17