NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVIMO KADA KUVAMO KAFU! Jedna će vas posebno iznenaditi!

Shutterstock

13:50 Ljubav i zdravlje 0

b92.net/informer.rs | 14. 10. 2021.

NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVIMO KADA KUVAMO KAFU! Jedna će vas posebno iznenaditi!

Iako izgleda dosta jednostavno, većina ljudi pravi bar jednu grešku ovog tipa kada kuva kafu


Postoji nekoliko koraka i bitnih stavki u procesu kuvanja kafe kako biste dobili najbolji mogući ukus.

Evo čestih grešaka koje pravimo:

1. Koristimo vodu sa česme

Kafa je približno 98 posto vode. Kvalitet vode sa česme nije kao nekada i može da promeni kvalitet kafe. Idealna je upotreba filtrirane vode.

Pixabay

Kafa

2. Kuvamo na pogrešnoj temperaturi

Temperatura vode izuzetno je važna. Tokom kuvanja treba da bude između 90° C i 95° C. Vodu možete da prokuvate i ostavite je da stoji oko 30 sekundi pre zakuvavanja.

3. Previše kafe stavljamo

Ljudi često dodaju previše kafe da bi bla jačeg ukusa, ali ako stavimo previše, rizikujemo da dobijemo kiseli ukus.

Uprkos onome što mislimo, više kafe neće napraviti jaču šoljicu kafe. Zlatno pravilo je 2 kašičice kafe na 170 mililitara vode.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.