• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: elle.rs/informer.rs

27.12.2021

18:18 >> 18:21

14 NAČINA da IZGUBITE 3 KG za NEDELJU DANA! Kako da smršate zdravo?

Shutterstock

Ljubav

14 NAČINA da IZGUBITE 3 KG za NEDELJU DANA! Kako da smršate zdravo?

Podeli vest

Sjajan plan sagorevanja masti koji će vam zaista pomoći da izgubite do 2,5-3 kg za nedelju dana bez gladovanja, bez bilo kakvih bizarnih sastojaka ili izbacivanja čitave grupe proizvoda!

Pitate se kako da smršate na zdrav način? Veoma lako i jednostavno! Reč je o malim odricanjima u kombinaciji sa određenim tehnikama.

Dakle odaberite najmanje četiri nutricionistička i fitnes saveta, koje ćete ubaciti u svoj raspored tokom sedam dana bez prestanka. Ukoliko ste ambiciozni možete dodati i koji više. Što više, to bolji rezlutati, i više izgubljenih kilograma. Savetujemo vam da odmah počnete jer u ovo vreme sledeće nedelje izgledaćete bolje i osećati se lakše.

Pijte vodu

Sportska ili energetska pića, voćni smoothies i tome slično - svaki od ovih napitaka sadrži u proseku oko 100 kalorija. Ipak, ova pića ne zadovoljavaju isto koliko i 100 kalorija čiste hrane. Druge tečnosti mogu delovati bogate natrijumom i ugljenim hidratima, ali postepeno će navesti vaše telo da zadržava vodu i stvoriti Vam taj užasni osećaj zamora i teškoće. Voda, s druge strane, ima nula kalorija i ugljenih hidrata, i veoma malo ili nimalo natrijuma, što je čini za savršeno piće u svakoj prilici.

Foto: Shutterstock

U vodu možete da dodate limun ili nanu

Takođe, voda može naterati vaš organizam da se oslobodi viška tečnosti. No, ako vam vam je previše dosadno da stalno pijete vodu, možete dodati i koju krišku limuna ili listiće nane.

Otarasite se belog hleba

Otarasite se belog hleba i paste, kao i proizvoda od poliranih žitarica (na bazi belog brašna). Primenite ovo i odmah ćete videti napredak u gubljenju težine. Činjenica da se nećete osetiti naduto, pomaže u samom startu. "Jednstavno, ugljeni hidrati naprave havariju od vaše težine, zato što se veoma brzo vare, ostavljajući Vas gladnim ukratko posle," kaže dr Jana Klauer, autor knjige "The Park Avenue Nutritionist's Plan".  

Foto: Shutterstock

Ugljene hidrate zamenite povrćem

Takođe, za one odlučnije dajemo predlog da umesto da ih zamenite, na primer, zdravim proizvodima sa celim zrnima žitarica, možete koristiti povrće tokom te nedelje. Na ovaj način, sendvič sa piletinom postaje pileća salata, ili razne grickalice sa umacima mogu olako postati razne vrste povrća sa umacima. Zvuči dobro, zar ne? Trik je u tome što složeni ugljeni hidrati iz povrća se vare sporije, s toga osećaj sitosti je duži.

Pijte kafu sat vremena pre vežbanja

Ovo je jedini izuzetak od "vodenog pravila" koje smo malopre spomenuli. Dakle, kao što jutarnja kafa čini vaša jutra produktivnijim, isto tako, popijena pre vežbanja ubrzava rad vašeg metabolizma i daje energiju.

Vodite ljubav 'you on top' 

Nije da vam je potreban izgovor da navedete vašeg partnera na kaubojku, ali činjenica je, da je ovo fantastičan sagorevač masti. Samim tim što ćete biti na vašem partneru znači i da ćete vi uraditi 'rocking' deo, i što ste više aktivni to više kalorija sagorevate - do 144 za 30 minuta. Takođe, vođenje ljubavi podstiče nivo satisfakcije neurotransmitera, endorfina, koji može pomoći prilikom suzbijanja gladi. 

Foto: Shutterstock

Uradite tri serije od po 12 vežbi svaki drugi dan
36 sklekova i iskoraka svaki drugi dan

Možda i niste toliki ljubitelj vežbanja, i svaka pomisao na to vam je nezamisliva, ali, imajte na umu da ove vežbe oblikuju vaše mišiće. Da bi vam bilo lakse uradite tri serije od po 12 vežbi svaki drugi dan.  "Sklekovi oblikuju vaš gornji deo tela, dok iskorak 'radi' na zadnjici, kukovima i butinama," objašnjava Larkin. Mali savet: postarajte se da držite vaša leđa i noge u ravni tokom rađenja sklekova; poboljšava tonus mišića. 

30 minuta kardio vežbi dnevno

Bilo koja vrsta treninga koja će vam ubrzati rad srca će pomoći u topljenju kalorija. Ukoliko kardio rutinu kombinujete sa radom na definiciji mišića, rezultati će biti brži i bolji. U proseku oko sat vremena rada ovih vežbi sagoreva između 200 i 300 kalorija, dok vaše ruke, noge, i generalno celo telo postaju zategnutiji i oblikovaniji.

Foto: Shutterstock

Više sna, manje lošeg izbora hrane 
Spavajte dodatnih 30 minuta noću

Tih ekstra pola sata, bilo da spavate 5 ili 8 sati, mogu vam dati dovoljno energije koja će se odraziti na bolji izbor namirnica (drugim rečima, nećete biti u potrazi za koje kakvim zaslađivačima da bi stekli dodatnu energiju) i nećete se osećati letargično i preskočiti vašu 'gym' rutinu.

Odrecite se jedne namirnice

Na primer, ukoliko se odreknete jedenja čipsa ili deserta posle večere - može samo pomoci u 'oduzimanju' nekoliko stotina kalorija iz vaše ishrane. "Vaše telo neće ni primetiti njihov nedostatak," kaze Blum.

Ne dozvolite da vam kamera doda koji kilogram više

Kada pozirate i zelite da ispadnete dobro na fotografiji jednostavno podignite malo bradu, držite ruke podalje od vašeg tela (kako se ne bi stopile sa celokupnim izgledom), i blago se okrenite u stranu od kamere sa jednom nogom ispred druge. Naravno, ovo nije način da smršate, već da izgledate mršavije, makar na fotografiji. 

Foto: Pixabay

Pravi izbor farmerki utiče na samopouzdanje i daje vetar u leđa
Smršajte u roku od sat vremena

Zaista. Ovi efekti mršavljenja nisu trajni, ali svakako će vam pomoći da se osećate mnogo bolje i mnogo više 'hot' noseći 'skinny' džins.

Losos za ručak

Pun je hranljivih sastojaka koji grade tonus vaših mišića i daju vašoj koži zdrav i besprekoran sjaj. Pojedini nutricionisti čak tvrde, da posle konzumiranja porcije, vaše lice odmah poprima sjaj i blagi izraz.

Foto: Shutterstock

Umesto lososa možete izabrati skušu
Stoj uspravno

Još jedan trik da izgledate mršavije. Držeći kičmu pravo i ramena zategnuta unazad dok je vaš donji stomak blago uvučen, automatski prouzrokuje sliku bolje i tanje figure!

Čučnjevi i trbušnjaci

Dovoljno je reći da bodibilderi koriste ovu tehniku pre takmičenja, jer poboljšava definiciju mišića. Tri seta od po 12 svake vežbe, i vaši trbušni mišići, zadnjica i noge će izgledati za kratko vreme veoma 'hot'!

Pilula protiv nadimanja

Uzmite jednu od ovih tableta, koje možete kupiti u svakoj apoteci, kako bi ste se oslobodili nadimanja u stomaku. Pomoćiće vam da imate ravniji stomak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija