• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2022

20:41

5 NAMIRNICA KOJE OBARAJU NIVO ŠEĆERA U KRVI! Pobedite želju za slatkišima!

Ljubav

5 NAMIRNICA KOJE OBARAJU NIVO ŠEĆERA U KRVI! Pobedite želju za slatkišima!

Podeli vest

Volite slatko, a ne znate kako da ga izbacite ili barem smanjite. Potreba za slatkim je sve češća, dok vaš nivo šećera u krvi raste. Ne brinite, za sve postoji rešenje

Normalno je da imate trenutke želje za šećerom, ali problem je kada se javljaju češće nego što je to poželjno. Ako se borite s tim da smanjite želju, ali čini se to čini kao nemoguća misija, treba da stabilizujete nivo šećera u krvi. To ćete postići pomoću ovih pet namirnica, a i vaš organizam će početi manje da žudi za slatkišima.

Piletina

Zbog visokog izvora proteina piletina je odličan izbor za ručak ili za večeru, jer pomaže da se stabiliše nivo šećera u krvi. Piletina je jednostavna za pripremu, te možete lako da je dodate u svakodnevnu ishranu.

Foto: Shutterstock

Piletina


Mahunarke

Ako vas zanima vegetarijanska ili veganska ishrana (i ne samo tada), mahunarke su dobra opcija i jednako zasićuju kao i piletina. One sadrže malo masnoće, ne sadrže holesterol i sadrže korisne minerale, uključujući gvožđe i magnezijum. Fantastičan su biljni izvor proteina i sigurno će pomoći da se uravnoteži glukoza u krvi.

Avokado

Bilo da uživate u avokadu na tostu za doručak ili u tortilji za ručak, ovo voće je sve više u upotrebi zbog svoje zanimljive teksture i ukusa. Avokado je dobra vrsta zdravih masti, koje sadrže vitamine C, E i K. Njega dodajte u jedan od obroka u toku dana.

Slatki krompir (batat)

U poređenju s običnim belim krompirom, slatki krompir je bogatiji vlaknima i sadrži nešto manje kalorija. Skuvani slatki krompir ima nizak glikemijski indeks (GI), što je idealno za stabilizaciju nivoa šećera u krvi. Uz njega takođe možete da jedete piletinu ili mahunarke, što je sve zajedno vrlo hranljivo i puno vitamina, te će vas veći deo dana držati sitim i punim energije.

 

Foto: Shutterstock



Cimet

Ovaj 'moćni začin' može se koristiti za smanjenje žudnje za slatkim. Sam začin ima slatkast ukus, a ne podiže znatno nivo glukoze u krvi. Može da se koristi pri pravljenju zdravih grickalica ili dodaje u smutije i pečeno povrće.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija