• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.01.2022

20:15

ZAŠTO NIJE DOBRO DRŽATI HRANU U KUTIJI OD SLADOLEDA? Evo šta kažu stručnjaci!

Ljubav

ZAŠTO NIJE DOBRO DRŽATI HRANU U KUTIJI OD SLADOLEDA? Evo šta kažu stručnjaci!

Podeli vest

Plastične kutije od sladoleda izgledaju vrlo praktično i mnogi ih ne bacaju nakon što pojedu sav sadržaj. Lepo ih operu i kasnije ih iskoriste za držanje ostataka od ručka ili zamrzavanje hrane. Ipak, takva praksa uveliko ugrožava zdravlje ljudi

Naime, prazne kutije od sladoleda mogu preneti hemikalije na namirnice koje stavite u njih. U to se ubrajaju hemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača ili supstanca koje se nalaze u plastici te se mogu preneti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci.

Foto: Pixabay

Sladoled

Proizvođači osiguravaju bezbrižno korišćenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji, ali kada se isprazni, kutija se mora baciti u smeće. Kutije su posebno opasne ako se peru vrućom vodom ili zagrevaju u mikrotalasnoj peći.

One su dizajnirane da se u njima drži sladoled i ništa drugo. Zato nemojte u njih stavljati hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda i koja može “nagristi” plastiku. Radije nabavite posebne plastične posude napravljene ciljano od plastike koja je sigurna za čuvanje hrane i koju možete više puta koristiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17