• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.04.2022

16:53

Kako prepoznati ANKSIOZNOST na radnom mestu?

Ljubav

Kako prepoznati ANKSIOZNOST na radnom mestu?

Podeli vest

Nervoza i stres su deo svakodnevice. Međutim, šta raditi ako se ona pojavi tokom radnog vremena?

Simptomi anksioznosti su uporni i negativno utiču na mnoge aspekata života.

Koji su znaci?

Anksioznost na radnom mestu može da ukljušuje širok spektar simptoma. Osećate se bolje noću nego tokom dana, teško se fokusirate na zadatke, motivacija vam se smanjuj, pa  često odugovlače poslove u vezi sa poslom...

Upravljanje anksioznošću na radnom mestu

Uz nekoliko koraka možete da prevaziđete anksioznost na poslu i uživate u onome što radite.

Foto: Shutterstock

Anksioznost na radnom mestu može da ukljušuje širok spektar simptoma

Odredite svoje okidače

Okidači stresa na poslu nisu uvek očigledni. Možda se redovno osećate nervozno pre sastanaka tima ili imate problema da se koncentrišete na bilo šta nakon što naiđete na jednog određenog kolegu. Identifikovanje specifičnih situacija koje povećavaju vaš nivo stresa može da vam pomogne da shvatite najbolju strategiju za dalje rešavanje. Usredsredite se na suštinski strah. A onda razmislite o tome kako da se sledeći put snađete i prevaziđete to što vas muči. Zamislite šta je najgore što bi moglo da se dogodi u vezi sa time što vas muči.

Budite nežni prema sebi

Kada postanete uznemireni i nivoi stresa porastu postajete samokritični. Umesto toga, pokušajte da budete strpljivi i da razumete svoje reakcije.

Pravite male pauze

Presaberite emocije tako što ćete da pravite kratke pauze tokom dana.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija