• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.07.2022

16:51

KAKO ISPRAVITI ODEĆU BEZ PEGLE? Trikovi iskusnih domaćica će vam pomoći!

Shutterstock

Ljubav

KAKO ISPRAVITI ODEĆU BEZ PEGLE? Trikovi iskusnih domaćica će vam pomoći!

Podeli vest

Izgužvana vam je majica, a nemate peglu? Postoje i alternativni načini da je ispravite

Sve domaćice će biti oduševljene ovim trikovima.

Vruć lonac


Zagrejte vodu do ključanja, izlijte je iz lonca i zatim njegovim vrućim dnom ispeglajte šta treba (samo pazite da ispod odeće stavite nešto da se ne pregreje).

Dušek


Još jedan efikasan trik jeste da uzmete izgužvanu odeću, urolate je kao palačinku i stavite ispod dušeka na sat vremena. Kad je izvadite, ne bi trebalo da ostane nikakvih znakova zgužvanosti.

Foto: Pixabay

Dušek vam može ispeglati odeću

Sirće


Mešavinom koju čini četvrtina alkoholnog sirćeta i tri četvrtine vode pošpricajte po naboranoj odeći i ostavite da se osuši na vazduhu. Dokazano deluje.

Fen za kosu


Lagano navlažite izgužvano područje. Zatim, fen uključite na najjače, držite ga nekoliko centimetara udaljenog od odeće i fenirajte sve dok se odeća ne izravna.

Foto: pexels.com

Boca na pumpicu


Okačite odeću na ofinger i poprskajte naborane delove mešavinom jedne kašike omekšivača i jednom šoljicom vode. Čekajte da se osuši i ispravi samo od sebe.

Vlažan peškir


Položite smežuranu odeću na ravnu podlogu (sto, pod), te je prekrijte vlažnim peškirom koji ćete izravnati tako da se i odeća ispravi. Malo neka odstoji, a zatim odeću okačite da se suši dalje na vazduhu.

Foto: pexels.com

Pegla za kosu


Male neravnine izravnajte peglajući s drugom vrstom pegle, na srednjoj jačini. Samo zapamtite da ne smete da ostavite peglu za kosu da stoji na jednom mestu predugo, kao ni ona druga, uostalom.

BONUS VIDEO:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17