• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.10.2022

19:25

PUNI SU BAKTERIJA! Stvari koje koristimo SVAKODNEVNO a totalno ih zanemarujemo!

Pixabay

Ljubav

PUNI SU BAKTERIJA! Stvari koje koristimo SVAKODNEVNO a totalno ih zanemarujemo!

Podeli vest

Određene stvari su pune bakterija, a ni sami nismo svesni koliko. Svakodnevno ih koristimo, pa bi zbog toga trebalo da obratimo pažnju

Brushalter

Svaka žena ima svoj omiljen brushalter, onaj koji savršeno pristaje, udoban je i izgleda fantastično. Zato nije nimalo čudno što mnoge dame nose isti grudnjak više dana zaredom i peru ga tek nakon nekoliko dana, a ponekad i nakon više od nedelju dana nošenja.

Međutim, stručnjaci preporučuju da brushalter menjate svaka dva do tri dana, a nekad čak i svaki dan, posebno ako se mnogo znojite. Grudnjak stoga treba prati onoliko često koliko i majice i drugi donji veš.

Sve odumrle ćelije kože, ulja i znoj koji se uhvate u grudnjak čine savršeno okruženje za razmnožavanje bakterija. U grudnjaku se mogu zarobiti i mirisi i mrlje, koji se ne mogu ukloniti ni pranjem.

Pidžama

Udobne pidžame ili majice u kojima spavate iz noći u noć su zapravo prljavije nego što izgledaju. Iako je ovo odeća koja se ne nosi napolju, nju u suštini treba češće prati. Uostalom, u pidžami provedemo najmanje sedam sati svake noći, znojimo se i tkanina upija mrtve ćelije i masnoću našeg tela.

Foto: Shutterstock

Pidžama

Koliko često treba menjati pidžamu? Pa, posle otprilike dve do četiri noći, pidžama bi trebalo da ide u korpu za veš, slaže se većina stručnjaka. Ali ako se mnogo znojite, trebalo bi da to radite češće.

Jastuk

Kada ste poslednji put oprali jastuke? Pod ovim ne mislimo na navlake za jastuke, već na sam jastuk. Stručnjaci preporučuju pranje jastuka bar jednom ili dva puta godišnje, a još bolje, svaka tri meseca. Čak i na jastuku se skuplja mnogo znoja, sebuma, mrtvih ćelija kože, a on je neretko i leglo grinja.

Kupaći kostim

Često zanemarimo pranje kupaćih kostima. Kada to kažemo, mislimo na temeljno pranje sa deterdžentom, a možda i u mašini. Veoma je važno ovaj komad odeće oprati na kraju svakog kada u kome idete na plivanje, a još bolje što pre nakon kupanja. Bakterije se akumuliraju na kupaćim kostimima, kao i hlor ili slana voda, što može oštetiti njihov materijal. Naravno, preporučljivo je imati nekoliko kupaćih kostima.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17