• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/klix.ba

15.01.2023

20:00

TOPI SALO, PROVERENO! Dodajte samo jednu kašičicu ove namirnice u ishranu!

Shutterstock

Ljubav

TOPI SALO, PROVERENO! Dodajte samo jednu kašičicu ove namirnice u ishranu!

Podeli vest

Postoji nekoliko trikova koji mogu da ubrzaju gubitak težine i pomognu vam u procesu mršavljenja, a nisu previše komplikovani...

Oni koji prate težinu znaju da su zdrava ishrana i vežbanje dva najbolja i najsigurnija načina za mršavljenje, međutim, postoje određeni trikovi i saveti koje možete da usvojite i koji će vam pomoći da ubrzate proces mršavljenja.

Jedna kašičica đumbira

Đumbir je prava superhrana koju bi na trebalo dodati svakodnevnoj ishrani. Ovaj začin ima termogeni efekat na organizam koji pospešuje varenje na način da ćete sagoreti ekstra kalorije. Možete da uživate ​​u čaju od đumbira ili dodate kašičicu đumbira u prahu ili paste u svakodnevne obroke.

Foto: Shutterstock

Đumbir možete popiti kao čaj

Jedna kašika semena lana

Visok sadržaj vlakana kojim su semenke lana bogate čine nas sitim tokom više sati. Takođe pomažu u pokretanju metabolizma, poboljšavaju probavu i reguliše rad creva. A svi ovi faktori su povezani sa gubitkom težine. Najbolji deo je to što se semenke lana mogu dodati u bilo koje jelo jer imaju blag ukus.

Foto: Pixabay

Lanene semenke su podjednako bobre kao i čija 

Jedna kašika čija semenki

Svi znamo koliko su vlakna važna za naše telo. Jeste li znali da dve supene kašike čije mogu da obezbede 40 odsto vašeg potrebnog dnevnog unosa vlakana? Za neupućene, ona nas dugo drže sitim, aktiviraju metabolizam i regulišu rad creva. Semenke su takođe bogate proteinima koji opet pomažu u mršavljenju održavajući sitost.

Foto: Shutterstock

Zeleni čaj pomaže u mršavljenju

Jedna kašičica ili dve zelenog čaja

Mnogi od nas znaju da je zeleni čaj odličan alat za mršavljenje, ali mnogi ga jedva piju zbog nedostatka navike. Prepun je nutrijenata i antioksidansa koji će poboljšati vaše zdravlje, kao i pomoći da se rešite dodatnog nakupljenog masnog tkiva. Trebalo bi da unesete najmanje jednu šolju čaja za bolje zdravlje i održivi gubitak težine.

Foto: Shutterstock

Kurkuma deluje protvupalno i ubrzava metabolizam

Jedna kašičica kurkume

Baš kao i đumbir, kurkuma takođe ima termogena svojstva, povećava telesnu temperaturu i ubrzava metabolizam. A brži metabolizam znači i bržu mobilizaciji masti koja se nakupila u telu u vidu naslaga. Kurkuma takođe sprečava nakupljanje ove masti. Možete da je dodate u par jela tokom dana ili je jednostavno otopite u čaši vode i popijete, s dodatkom limuna i malo meda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17