• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. M.

18.01.2023

11:12

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIVA KAKO ODRŽAVA KILAŽU: Ne jedem 16 sati dnevno - redovno pije ovaj sok

reuters

Ljubav

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIVA KAKO ODRŽAVA KILAŽU: Ne jedem 16 sati dnevno - redovno pije ovaj sok

Podeli vest

Novak Đoković kaže da pomoću autofagije održava kilažu i uspeva da pobeđuje! Najbolji srpski teniser svih vremena priča da mu takav način ishrane daje dovoljno energije da izdrži teške mečeve

- Primenjujem autofagiju. Ta dijeta mi je mnogo pomogla. To je jedna vrsta posta jer 16 sati se ne jede apsolutno ništa, a osam sati se jede. Prija mi, poboljšava mi varenje, bolje spavam, imam veću energiju tokom dana... - rekao je svojevremeno Đoković.

Nole priča da dan počinje sa mineralnom vodom i limunom, a potom od stabljika celera pravi hladno ceđeni sok.

- Taj sok je pun minerala, soli i elemenata koji čiste jetru. Redovno ga pijem - kaže slavni teniser i dodaje da to primenjuju i njegova supruga Jelena, sin Stefan i ćerka Tara:

Foto: Reuters

OVO JEDE NOVAK ĐOKOVIĆ

Doručak: Dve kašike meda sa muslijem (organska zob bez glutena, brusnice, suvo grožđe, seme bundeve ili suncokreta i badem).

Ručak: Salata od mešanog zelenog povrća, testenina bez glutena, tikvice, špargle, sušeni paradajz, vege-sir.

Večera: Salata od kelja, komorača, kinoe i pinjola, inćuni i fileti lososa.
Trik savet: Ako imate krizu, uzmite orašaste plodove i jabuku sa dosta vode.

- Celer čini čuda, kako za mene i moju ženu, tako i za našu decu. Doduše, oni ga ne uzimaju čistog, već sa dodatkom soka od krastavca ili jabuke jer su još mali.

Najbolji teniser sveta jede mnogo voća i salate.

- Nakon soka od celera uzimam voće i salatu, nešto što nije zahtevno za varenje. Jedem i žitarice, recimo kinou, divlji pirinač, proso, kao i sladak i običan krompir kuvan na pari. Veoma je bitno i da uzimamo dosta tečnosti. Naravno, i treniranje je presudno, ja treniram dva puta dnevno - završava priču Đoković.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17