• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

09.06.2023

06:10

KAKO DA SMANJITE UNOS KALORIJA, A DA NE BUDETE GLADNI? Ovako ćete najlakše smršati do leta

Shutterstock

Ljubav

KAKO DA SMANJITE UNOS KALORIJA, A DA NE BUDETE GLADNI? Ovako ćete najlakše smršati do leta

Podeli vest

Nutricionistkinja Marija Đurković ističe da su pravi odabir i kombinacija namirnica ključni za kalorijski deficit.

Mnogi su već otišli ili razmišljaju o letovanju, a gde je more, tu je i pojačana želja za gubitkom kilograma i bikini telom koje treba da predstavite na plaži ili bazenu.

Kako biste efikasno mršavili, potrebno je da budete u kalorijskom deficitu, a nutricionistkinja Marija Đurković otkriva kako to da postignete, a da ujedno ne osećate glad, već da budete siti i zadovoljni.

- Tako što ćete praviti dobar odabir i kombinacije namirnica. Obrocima u restriktivnim dijetama nedostaje mnogo toga, kalorija pre svega, ali hajde da to definišemo kao proteine i vlakna koji su ključni za osećaj sitosti, i to je razlog zašto budete gladni - navodi nutricionistkinja i dodaje:

Foto: Shutterstock

dijeta

- Da biste mršavili i u isto vreme bili siti, potrebno je da obratite pažnju na dovoljan unos ovih makronutrijenata. Neka se meso, riba ili drugi izvori proteina obavezno nađu u vašem obroku, kao i dobri izvori vlakana: celovite žitarice, mahunarke, povrće i voće.

Ostaje još da vas podsetim na onu sitnicu: deficit i kontrola porcija. 

Ograničite svoje porcije na one mere koje su taman za vaše potrebe - ističe nutricionistkinja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija