• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

21.07.2022

19:06

JEDNA STVAR JE KLJUČNA! Trener slavnih ličnosti otkriva 5 caka koje su vam potrebne da SMRŠATE ovog leta!

Shutterstock

Ljubav

JEDNA STVAR JE KLJUČNA! Trener slavnih ličnosti otkriva 5 caka koje su vam potrebne da SMRŠATE ovog leta!

Podeli vest

Frenki Alvarado je trener slavnih ličnosti i ističe da je najvažnija stvar za mršavljenje kalorijski deficit

Trener slavnih ličnosti, Frenki Alvarado, kome su između ostalih i zvezda "Moderne porodice", Sara Hiland, kao i manekenka Estela Nuri, poklonile poverenje, dao je za thesun.co.uk pet saveta kako da izgubite kilograme.

On je istakao da je kalorijski deficit najvažnija stvar, a evo i na šta sve treba da obratite pažnju:

1. VEŽBANJE

Frenki je rekao da treba da dižete tegove i radite neku vrstu kardio vežbi, dva puta nedeljno.

To može uključivati brzu šetnju do prodavnice ili čak korišćenje konzervi pasulja, kao tegova.

- Ono što će dizanje tegova učiniti je da izgradimo mišiće i zamenimo masti, što više mišića imamo u telu, to se brže naš metabolizam ubrzava. Kardio treninzi će sagoreti kalorije i održati kalorijski deficit, koji je potreban da biste smršali - kaže Frenki.

2. GRADITI MIŠIĆE

Jedan sjajan način za sagorevanje masti, rekao je Frenki, je izgradnja mišića.

Na ovaj način, objasnio je, videćete zategnutiju kožu i na kraju izgledati bolje.

- Da biste izgradili mišiće, morate za početak da dižete najmanje tri puta nedeljno, da jedete sa kalorijskim viškom da biste izgradili mišićnu masu, a zatim prešli u kalorijski deficit, da biste izgubili težinu.

3. "ČISTO JELO"

Svima nam je potrebna uravnotežena ishrana da bismo ostali zdravi, a Frenki je rekao da je ovo još važnije ako pokušavate da smršate.

Najvažnije je da budete u kalorijskom deficitu.

- Kalorijski deficit je jedenje manje, od onoga što sagorite u jednom danu. Zato to zovemo dijetom, jedete "čistiju" hranu, koja nosi manje kalorija. Uverite se da unosite sve svoje proteine, jer to je ono što gradi vaše mišiće, čak i više od dizanja tegova.

Izvori proteina potiču iz mesa poput piletine, ribe i govedine.

Ako ste vegetarijanac, proteine možete dobiti i iz namirnica poput tofua i slanutka.

Foto: Shutterstock

piletina

4. SAGORITE KALORIJE

Naše telo već sagoreva malu količinu kalorija svakog dana, ali da biste smršali, Frenki je rekao da morate da povećate količinu koju sagorevate.

On ističe kako treba da pokušate da nađete načine da svakodnevno sagorevate kalorije, kako biste sprečili da jedete više nego što vam je potrebno.

- Vaš glavni fokus na ovom putu gubitka težine i jačanja kondicije je vaš unos kalorija.

- Da biste smršali, vaše telo ne može da jede više od onoga što sagori u jednom danu, što znači da morate svakodnevno da imate deficit. Što ste dosledniji u održavanju kalorija u deficitu, rezultati će se pre pokazati. Izgradnja mišića i sagorevanje kalorija je plan - dodao je on.

5. BUDITE DOSTOJNI

Frenki navodi da ako ostanete dosledni u teretani, prateći svoju rutinu, bilo da trenirate 3 ili 5 puta nedeljno, vaše telo će garantovano napraviti promenu.

- Morate nastaviti da dajete svom telu razlog da reaguje i dovoljno da se vreme transformiše, vaše telo radi kao mašina koja treba da ostane da radi da bi radila. Držite se procesa i rezultati su zagarantovani - rekao je on.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17