• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

31.12.2022

10:37

UKOLIKO ŽELITE DA POPIJETE VIŠE ALKOHOLA ZA PRAZNIKE, TREBA DA SE PRIDRŽAVATE OVIH 6 PRAVILA! Evo zašto je bitno da pojedete i NEŠTO SLATKO

Freepik.com

Ljubav

UKOLIKO ŽELITE DA POPIJETE VIŠE ALKOHOLA ZA PRAZNIKE, TREBA DA SE PRIDRŽAVATE OVIH 6 PRAVILA! Evo zašto je bitno da pojedete i NEŠTO SLATKO

Podeli vest

Umereno konzumiranje alkohola može da vam podigne raspoloženje, da dobijete više energije, zaboravite na neke probleme i dobro se provedete. Nutricionista Branka Mirković govorila je za Informer.rs o pravilima koje treba da ispoštujete ukoliko želite više da popijete, a da ostanete duže trezni

 - Neosetno možete da pređete granicu, a prekomerno unošenje alkohola na nekog deluje da bude jos više veseo, svi su mu dragi i samo se smeje, dok kod pojedinih osoba budi destrukciju i razdrazljivost, gubljenje realnosti -  kaže Branka Mirković.

Foto: Printscreen You Tube K1 Televizija

Branka Mitrović nutricionista

Nutricionista objašnjava da je važno da ne vozite u pijanom stanju.

 - U takvom stanju ljudi često i sednu za volan, ugrožavaju sebe i druge. Izazov da popijete su slavlja, posebno Nova godina.

 - Treba popiti manje količine alkohola, a svako bi trebalo da zna svoju meru -  dodaje Branka.

Foto: pexels.com

Alkohol

 

Ukoliko želite da popijete više alkohola, nutricionista objašnjava da postoje određena pravila kojih morate da pridržavate ako hoćete duže da ostanete trezni.

Postoje neka opšta pravila:

1. Osnovno pravilo je ne mešati pića

2. Slatka pića i kokteli mogu da prevare jer sadrže velike količine alkohola

3. Važno je jesti, posebno masniju hranu, pečenja, masne sireve, pite, kajmak, pihtije, kobasice…

4. Dosta tečnosti između jela i pića smanjice koncentraciju alkohola

5. Opasnost je da gasimo zeđ alkoholnim pićima

6. Pojedite i nešto slatko jer alkohol digne glukozu i naglo je spusti, što moze dovesti do zdravstvenih tegoba

 - Saveti su pre svega umerenost u svemu, a ako želite da budete apsolutno trezni, loše podnosite alkohol ili ne možete da se kontrolisite najbolje je da izbegavate alkohol. Mnogim ljudima nije potreban alkohol ili velika količina da se odlično provedu - dodala je nutricionista.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija