• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

19.08.2025

06:00

Tradicionalno posno jelo: Brz, a preukusan prebranac

Shutterstock

Recepti

Tradicionalno posno jelo: Brz, a preukusan prebranac

Podeli vest

Za vreme Velikogospojinskog posta na trpezi se mogu naći razna posna jela, a jedno od najtraženijih je upravo prebranac.

Sprema se lako, a potrebno mu je tek petnaestak minuta u rerni. U nastavku je recept za ovu tradicionalnu poslasticu.

Sastojci:

 

Foto: Shuterstock

 

Priprema:


Pasulj potopiti u hladnu vodu veče pre kuvanja. Sutradan, promeniti vodu i kuvati pasulj dok ne omekša. Crni luk iseći na rebarca i propržiti na ulju dok ne postane staklast. Dodati mlevenu papriku, biber, suvi biljni začin i sitno seckani beli luk. Dobro promešati i kratko propržiti. U vatrostalnu posudu sipati proprženi luk, pa preko njega rasporediti kuvani pasulj. Dodati još malo vode u kojoj se kuvao pasulj (tako da prekrije pasulj), posoliti i pobiberiti po ukusu.

Posudu prekriti alu folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena. Zatim skinuti foliju i peći još 15-20 minuta da se blago zapeče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set