• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

04.10.2025

09:40

Domaće ljute papričice sa krem sirom: Zimnica koja unosi pikantnost, a sprema se začas

Shutterstock

Recepti

Domaće ljute papričice sa krem sirom: Zimnica koja unosi pikantnost, a sprema se začas

Podeli vest

Ljute papričice punjene krem sirom savršeno spajaju pikantno i nežno, stvarajući neodoljivu kombinaciju.

Iako može delovati zahtevno, priprema je jednostavna – uz malo strpljenja dobićete delikates koji svi žele da probaju.

Ove paprike su sjajne kao predjelo, dodatak jelima ili začin zimskim trpezama, a odlično se slažu sa domaćim hlebom, sirom ili maslinama.

U nastavku pratite detaljan recept i pripremite rukavice – jer ove ljutkaste poslastice zaista znaju da zapale.

Sastojci:

  • 1 kg ljutih paprika (sitnije sorte – feferone ili rog papričice)
  • 500 g krem sira (može i neutralni ili sa začinskim dodacima)
  • 200 g feta sira ili sitnog belog sira
  • 2 čena belog luka (sitno seckanog ili izgnječenog)
  • 100 ml pavlake (po potrebi za kremastiju smesu)
  • so i biber po ukusu
  • 1 l sirćeta (9%)
  • 1 l vode
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera

Foto: Shutterstock

 

Kako pripremiti ljute papričice sa krem sirom

Operite papričice i pažljivo uklonite peteljke i semenke, pazeći da ostanu cele. Obavezno koristite rukavice kako vas ljutina ne bi opekla.

U šerpi prokuvajte vodu sa sirćetom, solju i šećerom. Ubacujte paprike u ključalu tečnost i blanširajte 2–3 minuta, zatim ih izvadite i ostavite da se dobro ocede i ohlade.

Pomešajte krem sir, izmrvljeni feta sir, beli luk i malo pavlake, začinite po ukusu. Dobijena masa treba da bude kompaktna, ali maziva.

 Kašikom ili špricem za kolače napunite svaku papričicu filom. Napunjene paprike ređajte u sterilne tegle. Po želji dodajte grančicu peršuna ili list celera za dekoraciju i dodatnu aromu.

Tegle prelijte tečnošću od blanširanja, pa dobro zatvorite.

Tegle stavite u veliku šerpu sa vodom i sterilizujte 15–20 minuta od momenta ključanja.

Najbolje je sačekati 2–3 nedelje pre konzumacije kako bi se ukusi potpuno sjedinili. Ove papričice savršeno idu uz roštilj ili kao atraktivno predjelo na slavama i prazničnim trpezama

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mali meda

pre 2 meseca

Znate li ovaj recepis? Manje paprike somborke ocistite od semrna izdubitevda ostanu cele kasicicom za slatko ocistite zilice iz somborki da smanjite ljutinu. Onda cele paprike punite smesom od krem sira i pavlake mozete dodati i sitno seckani beli luk ali onda je bas pikantno. Bocnete pre punjenja paprike sa donje strane tj.vrh cackakicom ili viljuskom. Kad ih napunite paprike slozite u velike trokilske od tri kg tegle i ostavite par sati da se ocedevi puste saft u tegle. Ostalo dopunite kuvanim hladnim presolcem samo dolijetevu saft u tegli zatvorite i to je to.Treba da odstoji koji dan da se paprika i sir ",ugrizu" sto bi rekle nase bake!

sledeća vest

Politika

"Sekli su im delove tela tokom mučenja, najmlađa žrtva dvogodišnja devojčica": Muslimani izmasakrirali 56 Srba u Gornjoj Jošanici
Politika

"Sekli su im delove tela tokom mučenja, najmlađa žrtva dvogodišnja devojčica": Muslimani izmasakrirali 56 Srba u Gornjoj Jošanici

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je da nikada ne smeju biti zaboravljeni masovni zločin nad 56 srpskih civila u selu Gornja Jošanica kod Foče koji se desio pre 33 godine i istakao da Srbija treba da osnuje Memorijalni centar srpskih žrtava na području bivše Jugoslavije, kao i da vodi aktivnu borbu za istinu o masovnom stradanju srpskog naroda u periodu od 1990. do 2000. godine kako bi pravda bila zadovoljena.

20.12.2025

20:12

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Plaćenici koji su likvidirali Srbina: Ubili smo pogrešnog čoveka
Hronika

Plaćenici koji su likvidirali Srbina: Ubili smo pogrešnog čoveka

Plaćene ubice iz Australije kojima preti smrtna kazna zbog mafijaškog ubistva Srbina Živana Radmanovića (32) na suđenju u Okružnom sudu u indonežanskom gradu Denpasaru, otkrili su da je njihova meta na Baliju prvenstveno bio Sanar Ganim (35), prijatelj i pašenog ubijenog.

20.12.2025

22:05

Planeta

Izrael ponovo napada Iran?! Tramp će uskoro biti obavešten: Ovo je plan
Planeta

Izrael ponovo napada Iran?! Tramp će uskoro biti obavešten: Ovo je plan

Izraelski zvaničnici, predvođeni premijerom Benjaminom Netanjahuom, sve su zabrinutiji zbog ubrzanog obnavljanja iranskog programa proizvodnje balističkih raketa, koji je bio oštećen u ranijim izraelskim vojnim udarima, i planiraju da o toj pretnji uskoro obaveste predsednika SAD Donalda Trampa, prenosi NBC News pozivajući se na izvore upoznate sa planovima.

20.12.2025

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set