• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

23.11.2020

14:59

SARMICE OD ZELJA sa kiselim mlekom! Najukusniji RUČAK za MALE PARE!

Recepti

SARMICE OD ZELJA sa kiselim mlekom! Najukusniji RUČAK za MALE PARE!

Podeli vest

Sarmice od zelja, prelivene kiselim mlekom je savršeno jelo za svaku priliku. Može ih praviti i od blitve i sa većim listovima spanaća, ako su listovi majni spajati dva-tri lista...

Potrebno je:

20 većih listova zelja

500 g dva puta mlevenog mesa

supena kašika pirinča

glavica crnog luka

Foto: Pixabay

2 čena belog luka

2 dl ulja

1 dl soka od paradajza

suvi začin, so, biber, mlevena paprika

kiselo mleko

Foto: Shutterstock

Priprema:

U sud stavite pola ulja i izdinstajte na srednoj temperaturi sitno seckani crni luk i na listiće iseckan beli luk. Dodajte meso, dinstajte da pobeli, dodajte pirinač i sve zajedno dinstajte par minuta. Dodajte mlevenu papriku po ukusu, suvi začin, so, biber, promešajte i nalijte sokom od paradajza. Mešajte i kada pirinač počne da bubri i upije tečnost izvadite fil i prohladite. Nožem stanjite rebro na listu. Operite zelje i jedan deo potopite u vrlu vodu. Na svaki list s gornje strane pri vrhu lista stavite kašiku fila i umotajte sarmice. Slažite ih na tanjiru.

U sudu u kome ste dinstali meso dodajte ostatak ulja, malo ugrejte, sipajte mlevenu papriku, promešajte i ostatak soka od paradajza. Složite sarmice, neka budu stisnute jer omekšaju prilikom kuvanja. Nalijte toplom vodom skoro do gornjeg nivoa sarmica. Poklopite i uključite na najjače. Kada tečnost proključa, smanjite na srednju temperaturu i kuvajte poklopljeno oko petnaestak minuta. Servirajte uz kiselo mleko.

Prijatno!

KOLAČIĆI OD ĐUMBIRA! Pratite ovaj jednostavni RECEPT i uspeće vam SVAKI PUT, a detalje pogledajte OVDE.

PILETINA IZ RERNE SA PAPRIKOM! Meso mekano, a kožica HRSKAVA - sa puno ZAČINA, recept pogledajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija