JEDNO TESTO, A DVA PECIVA! Ukus koji OSVAJA /VIDEO/

bakina kuhinja

11:40 Recepti 0

Bakina kuhinja | 10. 02. 2021.

JEDNO TESTO, A DVA PECIVA! Ukus koji OSVAJA /VIDEO/

Ukoliko vam se jede i slatko i slano, onda možete da napravite dve vrste peciva od jednog testa

Potrebno je:

300 ml mleka

15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
malo ulja (3 kašike)
1 jaje
500-550 gr brašna
Za nadev:
100 gr sira
3 kašike džema
1 žumance
Za premazivanje
 žumance susam

bakina kuhinja

Jedno testo, a dva peciva

Priprema:

Rastopiti kvasac u mleku dodati kašičicu šećera. Kad se istopi dodati 3 kašike ulja,  jaje brašno so i zamesiti lepo glatko mekše testo. 

Ostaviti da odmori 30 min. Razviti za pola cm pa iseći na kvadrate. U sir ubaciti žumance pa izjednačiti. .

 Testo iseći na kvadrate pa u sredinu ubaciti po kažičicu sira  i preklopiti kao salčiće. Ostaviti par komada pa staviti kao nadev džema. 

Poredjati u pleh i pokriti da poraste. Premazati slano pecivo sa žumancetom i posuti susamom i krupnom solju po želji. Peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pokriti krpom. Peciva sa džemom posuti prah šećerom i vanilin šećerom.  Služiti toplo. Mekani kao pena...



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.