
bakina kuhinja
JEDNO TESTO, A DVA PECIVA! Ukus koji OSVAJA /VIDEO/
Ukoliko vam se jede i slatko i slano, onda možete da napravite dve vrste peciva od jednog testa
Potrebno je:
300 ml mleka



1 kašičica šećera
malo soli
malo ulja (3 kašike)
1 jaje
500-550 gr brašna
Za nadev:
100 gr sira
3 kašike džema
1 žumance
Za premazivanje
žumance susam

bakina kuhinja
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku dodati kašičicu šećera. Kad se istopi dodati 3 kašike ulja, jaje brašno so i zamesiti lepo glatko mekše testo.
Ostaviti da odmori 30 min. Razviti za pola cm pa iseći na kvadrate. U sir ubaciti žumance pa izjednačiti. .
Testo iseći na kvadrate pa u sredinu ubaciti po kažičicu sira i preklopiti kao salčiće. Ostaviti par komada pa staviti kao nadev džema.
Poredjati u pleh i pokriti da poraste. Premazati slano pecivo sa žumancetom i posuti susamom i krupnom solju po želji. Peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pokriti krpom. Peciva sa džemom posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Služiti toplo. Mekani kao pena...
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
domacirecepti.net | Ponedeljak, 11. 01. 2021.
-
magazin novosti | Sreda, 10. 02. 2021.