
PRINTSCREEN/YT/ LIFE N MORE
MEKANE LEPINJE GOTOVE ZA SAMO 5 MINUTA! Evo kako da napravite pravi turski hleb
Ukoliko dosad niste probali pravi turski hleb, ovo je idealna prilika da ga napravite. Neodoljivim lepinjama još niko nije odoleo za doručak, ručak ili večeru
Sastojci:



500 g brašna
2 kašike kvasca
150 ml tople vode
150 ml mleka, sobne temperature
so po ukusu
3 kašike maslinovog ulja
Za premazivanje:
tucana paprika


istopljeni puter
Priprema:
Pomešajte so i brašno, a kvasac izdrobite sa toplom vodom. Kada se kvasac aktivira pomešajte obe smese i dodajte mleko. Mesite dok se sve ne sjedini.
Na kraju dodajte maslinovo ulje i umesite glatko testo. Premažite testo maslinovim uljem, pokrijte i ostavite testo sat vremena da naraste na toplom. Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Pospite površinu brašnom, stavite loptu testa i još malo pospite brašno.
Razvucite na tanji krug i zatim prebacite u zagrejani tiganj i pecite na srednje jakoj vatri nekih 5-7 minuta (po 2,5 - 3 minuta sa svake strane).
U istopljeni maslac dodajte seckani peršun i tucanu papriku i premažite svaku lepinju.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Opanak.rs | Sreda, 11. 08. 2021.
-
haber.ba | Utorak, 10. 08. 2021.
-
Bakina kuhinja | Četvrtak, 05. 08. 2021.
-
stvarukusa.rs | Četvrtak, 29. 07. 2021.
-
Bakina kuhinja | Četvrtak, 29. 07. 2021.
-
bakina kuhinja | Sreda, 21. 07. 2021.
-
cooking.rs | Utorak, 20. 07. 2021.