UKUSNO PECIVO SA KAJMAKOM! Prste da poližeš

bakina kuhinja

21:30 Recepti 0

Bakina kuhinja | 25. 08. 2021.

UKUSNO PECIVO SA KAJMAKOM! Prste da poližeš

Ukoliko volite pecivo, onda treba da znate da možete i sami da ga napravite lako


Potrebno je:


300 ml mleka
15 gr. kvasca svežeg
1 kašičica šećera
4 kašike maslinovog ulja 
550 gr brašna
3 kašike kajmaka
soli

bakina kuhinja

Pecivo sa kajmakom

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Promešati. Kad nadođe sipati u vangicu dodati ulje malo brašna i posoliti. 

Dodavati brašno da se dobije mekše testo , mesiti bar 5-6 min da se testo naguta vazduha i postane glatko da se ne lepi za prste. Pokriti da odmara oko 30-40 min na sobnoj temperaturi.

 Istresti na sto malo razmesiti pa izdvojiti 10 komada testa približno jednakih malo ih obraditi u rukama oblikovati loptu. 

Pokriti da odmaraju 15 min. Svaku loptu na stolu razviti što tanje pa premazati kajmakom. Uviti u tanke rolnice  . Iseći po sredini pa isplesti u pletenicu. Ređati u pleh pa pokriti da porastu. 

Premazati žumancetom i kašikom maslinovog ulja. Po želji posutu semenkama i morskom solju. Peći na 220 stepeni oko 20-30 min. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.