
bakina kuhinja
UKUSNO PECIVO SA KAJMAKOM! Prste da poližeš
Ukoliko volite pecivo, onda treba da znate da možete i sami da ga napravite lako
Potrebno je:



300 ml mleka
15 gr. kvasca svežeg
1 kašičica šećera
4 kašike maslinovog ulja
550 gr brašna
3 kašike kajmaka
soli

bakina kuhinja
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Promešati. Kad nadođe sipati u vangicu dodati ulje malo brašna i posoliti.
Dodavati brašno da se dobije mekše testo , mesiti bar 5-6 min da se testo naguta vazduha i postane glatko da se ne lepi za prste. Pokriti da odmara oko 30-40 min na sobnoj temperaturi.
Istresti na sto malo razmesiti pa izdvojiti 10 komada testa približno jednakih malo ih obraditi u rukama oblikovati loptu.
Pokriti da odmaraju 15 min. Svaku loptu na stolu razviti što tanje pa premazati kajmakom. Uviti u tanke rolnice . Iseći po sredini pa isplesti u pletenicu. Ređati u pleh pa pokriti da porastu.
Premazati žumancetom i kašikom maslinovog ulja. Po želji posutu semenkama i morskom solju. Peći na 220 stepeni oko 20-30 min.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Bakina kuhinja | Petak, 13. 08. 2021.
-
haber.ba | Utorak, 10. 08. 2021.
-
Bakina kuhinja | Utorak, 03. 08. 2021.
-
stvarukusa.rs | Četvrtak, 29. 07. 2021.
-
Bakina kuhinja | Četvrtak, 29. 07. 2021.