• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2022

13:04

NAJSKUPLJA PICA NA SVETU! Parče košta 10.000 evra, a evo od čega se pravi (FOTO)

Pixabay

Recepti

NAJSKUPLJA PICA NA SVETU! Parče košta 10.000 evra, a evo od čega se pravi (FOTO)

Podeli vest

Italijanski kuvar Renato Viola godinama je nedostižan u svetu gastronomije. Njegovu specijalnu picu zvanu "Luj XIII" probalo je vrlo malo ljudi a razlog je cena - košta 10.000 evra!

Pica je prečnika 20 centimetara, ali sama priprema i nadev su veoma specifični i luksuzni. Dizanje testa traje čak 72 sata, koristi specijalnu vrstu soli, a na njoj se nalaze tri različite vrste finog kavijara, svež norveški jastog, kao i sedam različitih vrsta sireva.

Ni ambalaža za takvu picu ne može da bude obična! Kuvar Renato je lično priprema i donosi na adresu zajedno sa još dvoje pomoćnika.

Oni serviraju posebne tanjire, kao i piće za ukusan obrok. Tačnije, kuvar sa sobom nosi konjak "remi martin luj XIII", šampanjac "krug klos du mesnil 1995" i brendi "kardenal mandoza sančez šarte romate fino", koje smatra izuzetno važnim za kombinovanje sa picom koju priprema.

Ako se računa da pica košta blizu 10.000 evra i da se seče na osam delova, kako se to obično radi, onda je parče ove pice oko 1.000 evra! Prijatno!

bonus video:


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17