
Shutterstock
PILEĆA KREM ČORBA! Greje dušu i telo!
Nema ništa bolje kad dođete kući promrzli i mokri, pa pojedete tanjir fine tople supice ili čorbice. Sa svakom kašikom osetite kako vas greje iznutra i vraća vam izgubljenu energiju...
Sastojci:



250 g pilećih prsa
malo ulja
dva sitno naseckana luka


naseckani praziluk
manja vezica peršuna (ostavite malo za ukrašavanje)
malo kisele pavlake
so, biber
muškatni oraščić
par kriški limuna za ukrašavanje
Shutterstock
Priprema:
Na ulju prepržite luk i praziluk pa dodajte kockice piletine (možete da ostevite i par krupnijih komada, njih nemojte posle usitnjavati), malo propržite i sipajte vodu. Dodajte peršun i začine i kuvajte na laganoj vatri dok piletina ne bude mekana. Potom sve usitnite štapnim mikserom i dodajte još malo vode kako bi dobili dobru gustoću čorbe. Na kraju stavite malo kisele pavlake i ostavite da provri pa sklonite sa šporeta. Ukrasite limunom i peršunom.
Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Iće i piće | Subota, 26. 11. 2022.
-
informer.rs | Subota, 26. 11. 2022.