PILEĆA KREM ČORBA! Greje dušu i telo!

Shutterstock

21:30 Recepti 0

informer.rs/24sata | 27. 11. 2022.

PILEĆA KREM ČORBA! Greje dušu i telo!

Nema ništa bolje kad dođete kući promrzli i mokri, pa pojedete tanjir fine tople supice ili čorbice. Sa svakom kašikom osetite kako vas greje iznutra i vraća vam izgubljenu energiju...

Sastojci:

250 g pilećih prsa

malo ulja

dva sitno naseckana luka

naseckani praziluk

manja vezica peršuna (ostavite malo za ukrašavanje)

malo kisele pavlake

so, biber

muškatni oraščić

par kriški limuna za ukrašavanje

Shutterstock

Pileća krem čorba

Priprema: 

Na ulju prepržite luk i praziluk pa dodajte kockice piletine (možete da ostevite i par krupnijih komada, njih nemojte posle usitnjavati), malo propržite i sipajte vodu. Dodajte peršun i začine i kuvajte na laganoj vatri dok piletina ne bude mekana. Potom sve usitnite štapnim mikserom i dodajte još malo vode kako bi dobili dobru gustoću čorbe. Na kraju stavite malo kisele pavlake i ostavite da provri pa sklonite sa šporeta. Ukrasite limunom i peršunom.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.