• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2022

13:23

SLANA TORTA ZA PRAZNIČNU TRPEZU! Ima 3 različita FILA - ovo morate da probate (VIDEO)

Printscreen You Tube Smaczne dania

Recepti

SLANA TORTA ZA PRAZNIČNU TRPEZU! Ima 3 različita FILA - ovo morate da probate (VIDEO)

Podeli vest

Slane torte su neizostavne na prazničnoj i slavskoj trpezi, tako da je vreme da napravite jednu i to sa lisnatim testom

Sastojci:

1 kg lisnatog testa

3-4 struka praziluka
4 kuvana jajeta
2 kuvana šargarepe
2 čena belog luka
200 g krem sira
100 g majoneza
1 konzerva tunjevine

Foto: Printscreen You Tube Smaczne dania

Slana torta

Priprema:

Razvucite oklagijom lisnato testo i isecite na 5 jednakih delova. Izrendajte kuvanu šargarepu u činiji, dodajte izgnječen beli luk, malo posolite i dodajte 2 kašike majoneza. 

Izrendajte kuvana jaja u novoj činiji i pomešajte sa kašikom majoneza. U trećoj činiji izgnječite tunjevinu, zajedno sa masnoćom iz nje. Na tacnu za serviranje stavite jednu koru lisnatog testa. Premažite je majonezom i razmažite polovinu tunjevine.

Zatim drugo testo pa fil od šargarepe. premažite majonezom treći koru, pa stavite fil od kuvanih jaja. Četvrtu koru takođe premažemo majonezom pa stavimo preostalu tunjevinu. Prekrijte petom korom. Celu tortu, zajedno sa tacnom umotajte u providnu foliju. 

Preko slane torte treba da stavite nešto teško, a onda je ostavite u frižider da se hladi preko noći. Kada se ohladi ujutro, onda je premažite krem sirom i ukrasite po želji. 

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17