• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Autor: Informer.rs

04.10.2023

16:00

Ovo je najbolji recept za juneći gulaš! Napravite raskošan ručak koji će vam ulepšati dan!

Shuterstock

Recepti

Ovo je najbolji recept za juneći gulaš! Napravite raskošan ručak koji će vam ulepšati dan!

Podeli vest

Kod pripreme junećeg gulaša trik je u načinu pripreme i dodacima, koji će učiniti da ukus bude neverovatan.

Da biste napravili odličan juneći gulaš, potrebno je da pažljivo odaberete meso, a zatim i da sledite sve korake u pripremi, po savetima profesionalnih kuvara. 

Sastojci:

1 kg junećeg vrata ili plećke

100 grama svinjske masti

500 g crnog luka

3 čena belog luka

3 lista lorbera

3 šargarepe

so

biber

kašičica mlevene paprike

300 ml crnog vina

2 kockice crne čokolade za kuvanje

Foto: Shuterstock

 

 

Priprema:

Isecite juneće meso na krupnije kocke, šargarepu očistite i izrendajte, a crni luk očistite i sitno iseckajte. Nemojte stavljati luk u blender ili aparat za seckanje, jer će izgubiti karakterističan miris i gulaš neće biti ukusan.

U šerpu sipajte mast, pa kad se mast istopi, spustite meso i kratko ga propržite.

Izvadite meso iz šerpe, dodajte sitno iseckan crni luk i dinstajte ga na srednje jakoj temperaturi; luk bi trebalo da dobije zlatnožutu boju, ali ne i da skroz potamni.

Vratite meso u šerpu i dinstajte dok tečnost sasvim ne ispari. Tad dodajte izrendanu šargarepu, očišćen i iseckan beli luk, sipajte vino, kao i začine - so, biber, lorber i mlevenu papriku i ostavite gulaš da se krčka.

Kad tečnost ispari, dodajte čokoladu za kuvanje, dobro promešajte i ostavite da se čokolada rastopi.

Po želji, u gulaš možete da dodate ljutu papriku.

Služite uz pire-krompir ili barenu testeninu.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set