• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2024

18:00

Savršene prženice po mađarskom receptu! Sočnije su od klasičnih - Kada jednom probate samo ćete njih praviti!

Shutterstock

Recepti

Savršene prženice po mađarskom receptu! Sočnije su od klasičnih - Kada jednom probate samo ćete njih praviti!

Podeli vest

Prženice su klasičan doručak uz koji smo mnogi odrasli. Mađarski recept je nešto malo komplikovaniji ali je zato duplo sočniji.

Prženice su klasik doručka uz koji su mnogi od nas odrasli, a njihove jednostavne, ali ukusne kombinacije čine ih nezaboravnim. I dok se ova omiljena jela mogu pripremati na različite načine, važno je upoznati se sa tradicionalnim receptom koji koriste Mađari za pripremu savršenih prženica.

Sastojci za 5 osoba:

20 kriški starog hleba
10 kriški topivog sira
300 g izrendanog topivog sira
300 ml mleka
100 g brašna
4 jaja
ulje za prženje

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

U dubljoj posudi sipajte mleko. U drugoj posudi umutite jaja. U trećoj stavite brašno, dok u četvrtoj pripremite rendani sir.

Kriške hleba kratko umočite u mleko, odmah ih izvadite i nežno iscedite između dlanova. Na svaku krišku stavite komad sira, a zatim je preklopite da formirate sendvič.

Pripremljene sendviče prvo uvaljajte u brašno, pa ih umočite u umućena jaja. Zatim ih stavite u tanjir sa rendanim sirom, ravnomerno raspoređujući malo sira sa vrha.

U tiganju zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pržite sendviče s obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Gotove prženice izvadite na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška masnoće.

Važan savet:

Pripremajte prženice jednu po jednu. Svaku krišku hleba kratko umočite u mleko, preklopite, uvaljajte u jaje, zatim u brašno i pospite sirom pre nego što je stavite u vruće ulje. Nikako nemojte pripremati sve kriške odjednom jer će, čekajući, omekšati i upiti više ulja, što može uzrokovati da se raspadnu tokom prženja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija