• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2024

17:00

Dijeta Sindi Kraford! Za žene starije od 40 godina koje žele brzo da skinu višak kilograma bez gladovanja

AP Photo

Recepti

Dijeta Sindi Kraford! Za žene starije od 40 godina koje žele brzo da skinu višak kilograma bez gladovanja

Podeli vest

Sindi Kraford, jedna od najpoznatijih supermodela svih vremena, i dalje impresionira svojim izgledom čak i u 58. godini. Njena mini-dijeta, osmišljena za brzo mršavljenje, idealna je za žene koje su prešle 40 i žele da se oslobode viška kilograma bez osećaja gladi.

Sindi Kraford, nekadašnja članica čuvene petorke supermodela iz devedesetih, i dalje izgleda očaravajuće iako je napunila 58 godina. Ova ikona mode poznata je po svom besprekornom izgledu, a njen pristup mršavljenju može poslužiti kao inspiracija ženama koje su prešle 40. godine.

Dijeta Sindi Kraford

Mini-dijeta Sindi Kraford pruža efikasno rešenje za brzo mršavljenje, posebno za žene starije od 40 godina. Ako tražite način da se oslobodite viška kilograma, možda će vas zaintrigirati dijeta koju ova poznata manekenka koristi kada želi da skine nekoliko kritičnih kilograma.

Sindi se oslanja na mini-dijetu kada želi brzo da izgubi težinu. Ova dijeta uključuje 5-6 malih obroka dnevno, što pomaže u održavanju aktivnog metabolizma i sprečava usporavanje koje može dovesti do nakupljanja masti.

Foto: profimedia

 

 

Plan ishrane se zasniva na ravnoteži 30 odsto proteina, 40 odsto ugljenih hidrata i 30 odsto masti.

Plan ishrane

Doručak: pržena jaja, 30 g tvrdog sira i ražani hleb
Prva užina: zelena jabuka, grožđe ili voćna salata (150 g)
Ručak: riblje ili pileće meso (150 g) sa povrćem (zamrznuto) i malo raženog hleba
Druga užina: pomorandža ili 30 g sira
Večera: kuvana govedina (150 g), salata od povrća (100 g) sa kašikom maslinovog ulja, kuvani pasulj
Pre spavanja: čaša jogurta s niskim sadržajem masti ili kefira

Supe kao osnovni deo ishrane

Ključni element ove dijete je niskokalorična supa od kupusa, koju je potrebno konzumirati pet puta dnevno. Priprema se na bazi vode, uz dodatak kupusa, šargarepe, paradajza, paprike, celera, boranije, mladog luka i peršuna.

Foto: profimedia

 

Peršun ne samo da pomaže varenju, već i deluje kao diuretik. Važno je napomenuti da supa ne sme sadržati krompir ili povrće bogato ugljenim hidratima.

Uz supu, možete dodavati sveže voće, povrće, mleko (do 250 ml jednom nedeljno), jogurt (do 150 ml jednom nedeljno), smeđi pirinač, piletinu ili ćuretinu (do 150 g) i ribu (do 200 g) kuvanu na pari.

Drugi nedeljni plan mini-dijete Sindi Kraford

Ponedeljak: supa, sveže povrće (neograničeno) i dijetetski jogurt
Utorak: supa, sveže voće (neograničeno) i nemasni jogurt
Sreda: supa, sveže povrće i voće (neograničeno)
Četvrtak: supa i kuvana piletina
Petak: supa, kuvana govedina ili teletina
Subota: supa, sveže povrće (neograničeno) i nemasni jogurt
Nedelja: supa, sveže povrće i voće (neograničeno)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija