• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer

29.12.2024

10:20

Najukusnija svinjska rebarca! Sočna prste da poližeš, bolja nego sa roštilja

Shuterstock

Recepti

Najukusnija svinjska rebarca! Sočna prste da poližeš, bolja nego sa roštilja

Podeli vest

Svinjska rebarca su jedno od omiljenih jela koja zadovoljavaju i najizbirljivije gurmane. Sočna, mekana i prepuna ukusa, ova rebarca savršen su izbor za sve prilike, od opuštenih večera do specijalnih proslava.

U ovom receptu, naučićete kako da pripremite svinjska rebarca koja će se jednostavno topiti u ustima, uz bogat sloj začina i marinada koje im daju nezaboravan ukus. Pripremite se za kulinarski užitak koji će obradovati vaše ukućane i goste, a miris koji će se širiti iz vaše kuhinje, osvojiće sve prisutne.

Sastojci:

1 kg svinjskih rebaraca

Za marinadu:

  • 100 g pirea od jabuka
  • 100 g kečapa
  • 1 kašičica braon šećera
  • pola limuna
  • 3 kašike soja sosa
  • pola kašičice slatke mlevene paprike
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • biber

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Rebarca stavite u posudu i posolite. U drugoj posudi pomešajte kečap, pire od jabuka, šećer, limunov sok, soja sos, slatku papriku, beli luk u prahu i biber. Dobro promešajte i sipajte preko mesa. Rukama pomešajte marinadu i meso, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da upije sat vremena. Stavite meso u pleh i pecite na 220°C oko 50 minuta sa alu folijom, pa skinite foliju i pecite još 15 minuta.

Ljubitelji mesa neće odoleti ovako pripremljenim svinjskim rebrima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set