• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

01.02.2025

08:00

Pileća bela čorba po receptu naših baka! Zimsko jelo koje jača imunitet - lako se sprema i preukusno je

Shutterstock

Recepti

Pileća bela čorba po receptu naših baka! Zimsko jelo koje jača imunitet - lako se sprema i preukusno je

Podeli vest

Ukoliko želite ukusan ručak na kašiku i to kašiku punu vitamina ova čorba je sjajan izbor za vas.

Bela čorba je jedno od omiljenih zimskih jela. Za njenu pripremu je potrebno dosta povrća i malo mesa, što je čini pravim izvorom vitamina i svih onih hranljivih materija koje su nam potrebne da izgradimo jak imunitet koji će nam pomoći da u vreme kad kolaju virusi ostanemo zdravi i snažni.

Ukoliko i vi volite ovu čorbu sledite dalje uputstvo i napravite ukusan obrok koje će vaši ukućani obožavati. 

Sastojci:

Foto: Shutterstock

bela čorba

Priprema:

U velikoj šerpi, zagrejte maslac na srednjoj vatri. Dodajte crni i beli luk i pržite dok ne omekšaju i postanu staklasti (oko 2-3 minuta). Dodajte iseckanu šargarepu, krompir i ostalo povrće. Propržite sve zajedno nekoliko minuta, uz povremeno mešanje.

Dodajte piletinu iseckanu na kockice, pileću ili povrtnu supu, ili vodu sa kockom u šerpu, povremeno promešajte, poklopite i kuvajte na srednje niskoj temperaturi dok povrće ne omekša.

U manjoj šerpi, rastopite još malo maslaca i dodajte brašno. Mešajte dok se brašno ne lagano isprži i ne postane zlatno, otprilike 2-3 minuta. Zatim, polako dodajte ovo brašno u čorbu, stalno mešajući da ne nastanu grudvice. Ostavite da čorba kuva još 10 minuta kako bi se zgusnula.

Kada povrće omekša, u čorbu dodajte pavlaku za kuvanje i sve dobro promešajte. Kuvajte još nekoliko minuta dok čorba ne postane glatka i kremasta. Posolite i pobiberite po ukusu, a možete dodati i malo muškatnog oraščića za dodatnu aromu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set